![]() |
|
|||||||
| Istorija Od praistorije pa do danas: Asurbanipal , Hatsepsut , Seti , Cin Si Huan Ti , Marko Aurelije , Dzingis Kan , Alexandar Makedonski , Napoleon , Petar Veliki...Isus Hristos , Sidarta Gautama Buda , Muhamed , Kon Fu Ce i naravno Boyanna :). Keopsova i S |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Nićifor Vrijenij opisuje njegovu borbu protiv Dukljana i Hrvata
Zapis Nićifora Vrijenija koji je živio u Draču, dakle u susjedstvu države Duklje. Dukljanin je etnonim naravno, etnicitet. Komentari su Dr Radoslava Rotkovića http://img71.imageshack.us/img71/408...ihrvatagc1.jpg http://img230.imageshack.us/img230/2...hrvata1hs2.jpg |
|
|
|||
|
|||
|
Da, Dukljani su bili etno-ne-znam-sta, a od te etnicke grupe je danas ostao, samo jedan pecat i to se ne zna je li original.
Pobrkao si etnonim sa eksonimom, jer je tada bilo feudalno drustvo gdje su lokalne vodje davale ili dobijale imena svojim drzavicama po geografskim nazivima oblasti koje su zaposjeli. Duklja ili DEOCLEA je inace latinski naziv i nema veze sa slovenskim gospodarima koji su u to vrijeme njom gospodarili tj. vladali. Kojim jezikom pricaju ti tvoji Dukljani? Japanskim mozda?! Last edited by jujy; 22-07-06 at 17:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
hahahaha
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Alo! Ima li sta u tvojoj glavici??? Ovdje se radi se o feudalnom poretku, gdje svaki lokalni vladar ima svoju teritoriju, placa ili naplacuje nekome TRIBUTE, i nema nikakvog govora da se radi o etnickim grupama koje pricaju razlicite jezike. Ispade po tebi da su i njihove komsije Neretvani, Zahumljani, Travunjani i Konavljani (koji se isto pominju) svi redom bili posebni narodi. Nepismeni, dosta je bilo zayebancije, ajde malo knjige u sake, ali reci mami da te prvo presvuce - opet si se ukakio! Last edited by jujy; 22-07-06 at 19:17. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() ![]() ![]() O.K. sad je sve jasno, nadam se da je tvoj mozak mogao shvatiti ovu jednostavnu lekciju. |
|
|
||||
|
||||
|
Ako sam te dobro shvatila Dubrovčani su Dukljani? Ajde malo mi to argumentiraj...
|
||||
|
||||
|
Quote:
Karta iz neke srpske knjige - DRŽAVA DUKLjA, XI vijek Povelja sudije Grda(na) iz vremena kralja Đorđa, Bodinova sina (1114) Dukljanski kralj Đorđe, sin Bodinov, potvrđuje predaju crkve Sv. Martina benediktincima na Lokrumu . |
|
|
||||
|
||||
|
|
|
||||
|
||||
|