Cafe del Montenegro

Go Back   Cafe del Montenegro > Nauka > Religija i filosofija

View Poll Results: Da li postoji Bog?
Postoji 49 41.53%
Ne postoji 38 32.20%
Mozda da mozda ne 7 5.93%
Ne znam 10 8.47%
Nemoguce je saznati 14 11.86%
Voters: 118. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-09, 11:01
NSX's Avatar
NSX NSX is online now
Senior Member

NSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to behold

Ne postoji u klasicnom ljudskom obliku kakvom ga vecina zamislja. Kao ni Djed Mraz, uostalom...

http://unreasonablefaith.files.wordp...ng?w=506&h=648
Old 08-01-09, 13:32
[kinetic]'s Avatar
[kinetic] [kinetic] is online now
Senior Member

[kinetic] is just really nice[kinetic] is just really nice[kinetic] is just really nice[kinetic] is just really nice[kinetic] is just really nice

Quote:
Originally Posted by NSX View Post
Ne postoji u klasicnom ljudskom obliku kakvom ga vecina zamislja. Kao ni Djed Mraz, uostalom...

http://unreasonablefaith.files.wordp...ng?w=506&h=648
Pa u Bibliji fino piše da je stvorio čovjeka po svojem izgledu, nije se neko tek tako sjetio "ajde da ga nacrtam ovako".
Old 08-01-09, 14:25
bonnob1 bonnob1 is offline
Senior Member

bonnob1 is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by [kinetic] View Post
Pa u Bibliji fino piše da je stvorio čovjeka po svojem izgledu, nije se neko tek tako sjetio "ajde da ga nacrtam ovako".
Pa sto se onda krije, ne mora da se krije, puno puno vise ljudi ce ga prihvatat ako ne bi se krio, to bi onda bilo realnost i ne bi bilo vise dvoumljenja, ako je svemocni zasto onda dozvoljava ljudima da cine zlodjela mogao bih tjerat da cine samo dobradjela, ajd odgovori.
Reply With Quote
Old 10-01-09, 13:21
NSX's Avatar
NSX NSX is online now
Senior Member

NSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to beholdNSX is a splendid one to behold

Puka je forum, inace ako tako pise u bibliji znaci li to da on nije postojao prije biblije?
Old 11-01-09, 09:41
Senior Member

Default Dobar ti je motor

Sigurno ga je stvorila ljudska ruka a ne neka magija' he he he ' ja sam jednom pokusao ono " abrra kadabrra " " hokus pokus " ali nista , mora ljudsko bice sama da stvori sve. Knjige da ali prave.
Reply With Quote
Old 14-01-09, 20:56
septembar's Avatar
septembar septembar is offline
Senior Member

septembar will become famous soon enough

Quote:
Originally Posted by bonnob1 View Post
Pa sto se onda krije, ne mora da se krije, puno puno vise ljudi ce ga prihvatat ako ne bi se krio, to bi onda bilo realnost i ne bi bilo vise dvoumljenja,
Ne krije se . Svuda ga ima.
Ono sto ti zoves "prirodne sile"(poznate i nepoznate) ja zovem Bog. Razlika je u nazivu.
Quote:
Originally Posted by bonnob1 View Post
ako je svemocni zasto onda dozvoljava ljudima da cine zlodjela mogao bih tjerat da cine samo dobradjela, ajd odgovori.
Iz prethodnog slijedi da Bog ("jedinstvo prirodnih sila") nije zaduzen da pazi da "ne padnes sa bicikla".
Treba da zivis u skladu sa Bogom ("prirodnim zakonima univerzuma") jer je Bog svim ljudima dao "slobodnu volju".
Mogu po Bibliji slobodno da vjeruju ili ne vjeruju u njega. Pitanje je samo da li zive u skladu ili neskladu sa Bogom.
Reply With Quote
Old 14-01-09, 22:13
cpu's Avatar
cpu cpu is offline
Senior Member

cpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of light

Zanimljivo mi je tvoje viđenje Boga, viđenje koje nije u skladu sa Biblijom koja vidi Boga kao "tvorca" već za tebe "Bog" predstavlja sile objašnjene naukom koje utiču na sve na Zemlji, i nisu produkt neke magije ili "više sile"

Popenji.ME

SrdanovićPhotography
Reply With Quote
Old 15-01-09, 08:07
septembar's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by cpu View Post
Zanimljivo mi je tvoje viđenje Boga, viđenje koje nije u skladu sa Biblijom koja vidi Boga kao "tvorca" već za tebe "Bog" predstavlja sile objašnjene naukom koje utiču na sve na Zemlji, i nisu produkt neke magije ili "više sile"
Biblija se moze tumaciti na razne nacine. Ovo moje je samo jedno tumacenje.
U nauci napredak se ostvaruje stvaranjem sve boljih teorija u religiji boljih tumacenja.

U Bibliji pise da "Bog je covjeku dao slobodnu volju", "Bog je u pocetku bio rijec", "Bog je svjetlost", "Bog je bezvremen"... (Ovo je isto kao danas da neko kaze "voda je zivot". - moze da se tumaci na razne nacine)
Neko prije 500 ili 1000 godina je ovo sasvim drugacije tumacio.
Biblija , Ku'ran ... su napisani "metafizickim" i "simbolickim" jezikom jer su ideje o kojima govore veoma slozene, pa nije moglo da se zapise drugacije.
Zamisli da znas sve iz danasnje nauke (teoriju relativnosti, kompjutere, ...) i mozda jos ponesto i da te neko vrati 2000 godina u proslost. Kako bi im ispricao to sto znas?
...
P.S. Odoh. Obaveze , obaveze...
Reply With Quote
Old 15-01-09, 10:32
Tote a.k.a Qler's Avatar
Tote a.k.a Qler Tote a.k.a Qler is online now
Senior Member

Tote a.k.a Qler is on a distinguished road

oni bi mislili da si ti bog.....a ustvari bog ne postoji....

sta bi znacilo zivis u skladu s bogom ili ne zivis...ako moze pojasnjenje...
zasto bi trebao da zivis u skladu s prirodnim silama..bogom...ako je dao ljudima slobodnu volju onda sami treba da odrede kako ce da zive...i onda nema sto da se "ljuti" ako neko ne zivi kako on oce....sto dao sam ti slobodnu volju al isto moras ovako kako ja ocu?
Old 15-01-09, 13:23
septembar's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Tote a.k.a Qler View Post
Uff nerazumijem ...
Quote:
Vjerovanje u Boga je samo jedan pogled na svijet.
Ako se neko bavi kakvim kriminalom vjernik ce da kaze "udaljio se od Boga". Neko drugi bi rekao "ne zivi u skladu sa moralnim pravilima". Ista je stvar samo je naziv drugaciji.
Quote:
zasto bi trebao da zivis u skladu s prirodnim silama..bogom...ako je dao ljudima slobodnu volju onda sami treba da odrede kako ce da zive...
Sloboda preko neke granice prelazi u anarhiju jer se narusava sloboda drugih. Covjeku je dat i razum da shvati kad previse ili premalo koristi "slobodnu volju". (Biti pasivan je takodje bezveze.)
Zanimljiva je i bitna stvar da po principu "slobodne volje" covjek moze da vjeruje ili ne vjeruje u Boga. Ovim je na izvjestan nacin samo ispricano da je "sloboda i tolerancija" najvazniji moralni princip.
Ako bi neko nekog silom ubjedjivao da vjeruje ili nevjeruje u Boga pravio bi po Bibliji "grijeh gordosti" jer bi ponistavao nesto sto mu je Bog dao. Grijeh gordosti je najveci hriscanski grijeh.
Quote:
i onda nema sto da se "ljuti" ako neko ne zivi kako on oce....sto dao sam ti slobodnu volju al isto moras ovako kako ja ocu?
Nemoras kako On hoce . Za vjernika pomocu nauke, osjecanja, razuma ... covjek se primice raznim "Bozjim istinama" . Koristeci svoje sposobnosti, znanja i osjecanja covjek zivi u skaldu sa tim.
Reply With Quote
Old 15-01-09, 14:45
VanjaTheMan's Avatar
VanjaTheMan VanjaTheMan is offline
Senior Member

VanjaTheMan is a jewel in the roughVanjaTheMan is a jewel in the roughVanjaTheMan is a jewel in the roughVanjaTheMan is a jewel in the rough

Mislim da smo iscrpili ovu temu. Sad samo idemo u krug...
Old 15-01-09, 20:35
septembar's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Slazem se.
Reply With Quote
Old 15-01-09, 21:43
Senior Member

Quote:

zasto bi trebao da zivis u skladu s prirodnim silama..bogom...ako je dao ljudima slobodnu volju onda sami treba da odrede kako ce da zive...i onda nema sto da se "ljuti" ako neko ne zivi kako on oce....sto dao sam ti slobodnu volju al isto moras ovako kako ja ocu?
Potpuno si u pravu ,nego on nece da prihvaca argumente koje su jako jako jednostavne.
Reply With Quote
Old 16-01-09, 21:49
edin1 edin1 is online now
Senior Member

edin1 is on a distinguished road

Tražiš biser u velikom moru
čavrljajući u kafani?!?

znaj: bisere vade iskusni znalci
ploveći stazama utabanim.

Razmisli malo, ima li smisla:
veliko more, ti i ljudi u kafani;

il': stari znalac, golema broda
ti i putevi utabani.

Uzmi ruku, sigurnu ruku,
a prazne priče ti se mani;

poslušaj mudrost i s posadom hitrom,
na plavoj pučini nestani.

Već te vidim: pod ogledalom morskim,
na dohvat ti ruke biser sjajni;

ipak žališ: eh da ti je, da vide biser
drugovi tvoji u kafani.
Old 16-01-09, 22:06
cpu's Avatar
cpu cpu is offline
Senior Member

cpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of lightcpu is a glorious beacon of light

Zanimljiva pjesma edine, ko je napisao?

Popenji.ME

SrdanovićPhotography
Reply With Quote
Old 16-01-09, 23:37
Senior Member

Quote:
Originally Posted by cpu View Post
Zanimljiva pjesma edine, ko je napisao?
Iz pouzdanog izvora saznajemo da je u pitanju bivši kafandžija, kao i da je inspiracija bila pjesma Podgorici. Nadam se da je simbolika pjesme jasna. Čini mi se da je naslov pjesme "Biser u kafani".

Ako želiš da postaneš doktor (ili bilo što slično), moraš da učiš pod tutorstvom ljudi od struke dugi niz godina. No, kada je u pitanju religija, brzo izničemo kao "stručnjaci".

Da malo prokomentarišem gore-pomenuto povezivanje Boga i prirode, bez želje za ulaženjem u rasprave.

Predmet nauke nije Bog, već priroda i mašine (mašine u nekom opštem smislu). Ipak, ako uzmemo najsavršeniju mašinu koju danas možemo da proizvedemo i razumijemo (kompjuter), i dalje je ne možemo natjerati da proizvede pravi slučajni niz, i dalje ne možemo napraviti kompjuter (tj. program) koji "razumije" drugi kompjuter. Komotno možemo reći da ne možemo u potpunosti shvatiti sebe (tj. čovjeka) a kamoli Uzvišenog Boga.

Bog je transcendentan, tj. niko i ništa mu nije slično. On je van vremena i prostora (tj. tvorac vremena i prostora). Sve stvari imaju dimenzije, pa su ograničene, i postoje u vremenu tako da su morale postati nekada, u tačno određenom trenutku. Ne postoji minus beskonačni (-oo) trenutak vremena, tako da je priroda/Univerzum morao postati nekada. A kako je postao? Pa, stvorio ga je Onaj koji nužno postoji, Onaj koji nije stvoren i koji je Tvorac.
Old 17-01-09, 02:46
Gorostas's Avatar
Gorostas Gorostas is offline
Senior Member

Gorostas has a spectacular aura aboutGorostas has a spectacular aura aboutGorostas has a spectacular aura about
Send a message via Skype™ to Gorostas

Iskreno se nadam da postoji Bog... al sto znam, narod nije znao da objasni zasto kisa pada pa su mislili da je bog pusta, naucnici dokazali pojavu kise, isto je i za sve vremenske pojave, kad su stari ljudi mislili da bogovi zive iznad oblaka, covjek polece avionom tamo i nista ne vidje, svemir poceo da se istrazuje, nastanak svijeta. Sto nauka vise napreduje vjerovanje u boga opada. Ono sto je po meni nepojmljivo je da je svemir beskonacan, da nema kraja, pa i da kazes "svemir pocinje ovdje! A ovdje mu je kraj" onda se postavlja pitanja a gdje se svemir onda nalazi. Kako nesto da nema kraja, jel mozda ovaj svijet koji mi zivimo izmisljen, nestvaran...dok god je svemir beskonacan ja cu mislit da postoji neka visa sila, nazovimo je BOG, koja je iznad svega toga, koja je to stvorila, a opet i to nelogicno, gdje je taj BOG...

Jes da sam i ovako dosta napisao ali kad sam sa drugom vodio ovu polemiku pitao me je:
-Jel bog svemocan?
Jeste
-Jel bog moze da stvori kamen neki?
Moze
-Jel moze on da podigne taj kamen?
Moze
-Jel on moze da stvori stijenu?
Moze
-Da je podigne?
Moze
-Moze li on da stvori stijenu koju niko ama bas niko ne moze podic?
Moze
-A moze li je on podic?
Moze
-Kako kad je to stijena koju niko ama bas niko ne moze podic?
Old 17-01-09, 09:13
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gorostas View Post
Moze li on da stvori stijenu koju niko ama bas niko ne moze podic?
Moze
-A moze li je on podic?
Moze
Ovo pitanje je besmisleno. Evo zašto: Bog je jedan. Ne može (besmisleno je) postojati drugi Bog. Sva stvorenja zavise od Boga, jer Bog ne stvara druga božanstva. Ta stijena, koju tvoj drug opisuje, je stijena koja bi bila nezavisna od Boga, što je nemoguće. Apsolutna nezavisnost je isključivo svojstvo Boga.

Ovakva pitanja i slična (tipa: "Može li Bog stvoriti okrugli kvadrat?") su logičke zavrzlame koje nemaju smisla i kojima se bave (i uživaju u njima) besposličari.
Old 17-01-09, 09:45
autodijagnostika autodijagnostika is offline
Senior Member

autodijagnostika will become famous soon enough

Preporucio bih sjajnu knjigu za sve one koji pokusavaju da shvate kako svijet funkcionise, ima li nesto sto ne vidimo a sto utice na nas, jesmo li samo lutke kojima neko mozda manipulise?

''Ispovest Palog Andjela''
http://rapidshare.com/files/184763284/ispovest.pdf
Reply With Quote
Old 17-01-09, 10:51
septembar's Avatar
Senior Member

Quote:
Iskreno se nadam da postoji Bog... ...gdje je taj BOG...
Bog je svuda.
Ako je tacan zakon o ocuvanju mase i energije (E=mc^2).
Ako je Bog stvorio svijet jedino od cega ga je mogao stvoriti je on sam jer nicega drugog nije bilo.
Posto je od samog sebe napravio svijet Bog se nalazi svuda. Svijet je samo jedan transformisani oblik Boga. Sve je dio Boga.
U Ku'ran-u (ja sam hriscanin) se posle rijeci "Alah" (Bog) najvise pominje rijec "ilm" (znanje).
Ucenjem i naukom covjek najbolje upoznaje Boga.
Quote:
...
-Moze li on da stvori stijenu koju niko ama bas niko ne moze podic?
Moze
-A moze li je on podic?
Moze
Ovo je samo jedan od hiljadu oblika "Raselovog Paradoksa" iz matematicke logike i osnova teorije skupova.
Prije otkrica ovog paradoksa "postojao" je "skup svih skupova". Kada je Bertran Rasel http://en.wikipedia.org/wiki/Bertrand_Russell otkrio ovaj paradoks njime je dokazao da "skup svih skupova" nemoze postojati. Danas se "skup svih skupova" ne koristi u matematici jer ne postoji.

Rasel je bio ateista i njegova prica o "Raselovom cajniku" je logicka kritika vjerovanja u Boga. http://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot

Evo jos oblika ovog paradoksa:
Bog moze da preskoci svaki zid. Bilo koliki zid da napravi Bog ga moze preskociti. Znaci Bog nemoze napraviti zid koji nemoze preskociti. Bog nije svemocan.

Orginalna Raselova verzija ovog paradoksa je ("Paradoks berberina")
U nekom mjestu zivi brico (berberin , frizer) koji brije sve ljude koji ne briju sami sebe.
Ko brije berberina?
Ako se sam brije , to nebi smio da radi jer on brije samo one koji ne briju sami sebe.
Ako ga neko drugi brije onda bi on trebao da bude taj drugi jer brije sve koji ne briju sami sebe.

Ovakva situacija se u danasnjoj nauci smatra lose postavljenim problemom. Greska je u postavci zadatka. Objasnjenje te greske je resenje.

P.S. Vanja The Man je u pravu
Quote:
Koji li mi je ovo krug ?

Last edited by septembar; 17-01-09 at 11:02.
Reply With Quote
Old 17-01-09, 13:55
Kralj_Nikola's Avatar
Kralj_Nikola Kralj_Nikola is offline
Senior Member

Kralj_Nikola has disabled reputation

Quote:
jel mozda ovaj svijet koji mi zivimo izmisljen, nestvaran...
To je zanimljivo za razmisljanje..
Old 17-01-09, 14:38
VanjaTheMan's Avatar
VanjaTheMan VanjaTheMan is offline
Senior Member

VanjaTheMan is a jewel in the roughVanjaTheMan is a jewel in the roughVanjaTheMan is a jewel in the roughVanjaTheMan is a jewel in the rough

Mene nijedna sveta knjiga ni pripovjedanje ne moze ubijedit da Bog postoji (pogotovo ne u onom obliku kako smatraju Hriscani). Ali uvijek kad odgledam neki film o raju i paklu i sl. nekako se sav najezim i zabrinem. To me drzi tako 2-3 dana pa prodje. Eto na primjer, sad odgledah Constantine, i opet me ufatila neka jeza od prikaza pakla i demona u tom filmu. Pitam se onda kako je onima koji stvarno vjeruju u to? Ne moze im bit lako ako vjeruju da postoji sansa da odu u pakao dje ce trpjet vjecne muke
Mada mislim da bi trebalo otvorit posebnu temu o tim biblijskim ratovima i palim andjelima i sl. da malo zadjemo u detalje. Mnogo je interesantno cak i za ateiste kao sto sam ja
Old 17-01-09, 15:40
autodijagnostika autodijagnostika is offline
Senior Member

autodijagnostika will become famous soon enough

Quote:
Pitam se onda kako je onima koji stvarno vjeruju u to? Ne moze im bit lako ako vjeruju da postoji sansa da odu u pakao dje ce trpjet vjecne muke
To je teolosko pitanje, neki su misljenja da je pakao vjecno muciliste za gresne, drugi pak imaju misljenje da pakao ne postoji vec da ce gresnici jednostavno biti unisteni na vjecnost. Ja licno sam pristalica ovog drugog misljenja.
Reply With Quote
Old 17-01-09, 18:50
Senior Member

Quote:
Originally Posted by septembar View Post
Bog je svuda.
Ako je tacan zakon o ocuvanju mase i energije (E=mc^2).
Prilično sam siguran da se zvanična Crkva (gdje li je ihtus sad?) ne bi složila sa tobom.

Kao što rekoh Bog je transcendentan, tj. niko i ništa mu nije slično. Sa te pozicije povezivanje/objašnjavanje Boga sa bilo kakvim prirodnim zakonima i veličinama nema smisla. I energija i masa i brzina svjetlosti su stvoreni.

Quote:
Ako je Bog stvorio svijet jedino od cega ga je mogao stvoriti je on sam jer nicega drugog nije bilo. Posto je od samog sebe napravio svijet Bog se nalazi svuda. Svijet je samo jedan transformisani oblik Boga. Sve je dio Boga.
Ovdje polaziš od premise da Bog mora da stvori iz nečega. Međutim, Bog stvara iz ničega. Njegovo stvaranje nije kao stvaranje (tj. proizvodnja) stvorenja. On je bio Tvorac i prije nego što je išta stvoreno.

Quote:
U Ku'ran-u (ja sam hriscanin) se posle rijeci "Alah" (Bog) najvise pominje rijec "ilm" (znanje).
Ucenjem i naukom covjek najbolje upoznaje Boga.
U 19. ajetu Sure Muhammed se čak kaže: "Znaj da nema boga osim Allaha!". A znanje je potpuna sigurnost u naučeno, tj. u Božju Jednoću.

Ipak ne treba zaboraviti da postoji beskorisno znanje, koje se u Islamu definiše kao "ono što ti neće koristiti ni na ovom, ni na budućem svijetu".

Za one kojima nije jasna transcendentnost Boga, neka razmisle o načinu na koji mi ljudi komuniciramo sa kompjuterima. Kompjuter ne može da "razumije" čovjeka, tj. nemoguće je napisati program koji bi shvatio čovjeka u potpunosti (ili kao što čovjek može da shvati čovjeka). Kompjuter samo izvršava programe (niz instrukcija).

Ipak mi kao ljudi, iz "našeg svijeta" možemo zadavati komande kompjuteru putem miša recimo, ali tek pošto prevedemo pokrete miša na jezik razumljiv računaru, tj. jedinice i nule. Mi smo transcendentni kompjuteru, a ipak utičemo na njega.

Naravno Bog je uzvišeniji od svega navedenog.
Old 17-01-09, 19:24
Senior Member

Quote:
Ali uvijek kad odgledam neki film o raju i paklu i sl. nekako se sav najezim i zabrinem. To me drzi tako 2-3 dana pa prodje. Eto na primjer, sad odgledah Constantine, i opet me ufatila neka jeza od prikaza pakla i demona u tom filmu. Pitam se onda kako je onima koji stvarno vjeruju u to? Ne moze im bit lako ako vjeruju da postoji sansa da odu u pakao dje ce trpjet vjecne muke :shock:
Mada mislim da bi trebalo otvorit posebnu temu o tim biblijskim ratovima i palim andjelima i sl. da malo zadjemo u detalje. Mnogo je interesantno cak i za ateiste kao sto sam ja
Pa jedan od razloga stvaranja Raja i Pakla je upravo to "padanje u zabrinutost", tj. navođenje na razmišljanje. Nešto što te navodi da razmisliš: je li sve ovo nekakvo šegačenje ili... Život je ozbiljan posao.

Jedan način da se gleda na Raj i Pakao je taj da Bog dodjeljuje Raj ili Pakao prema ljudskoj namjeri. Tako se kaže da je vjerniku namjera vječno dobra: tj. da bude ostavljen vječno na Zemlji nikada ne bi postao nevjernik, dok je stvar nevjernika suprotna: kada bi ostao vječno na Zemlji nikada ne bi postao vjernik.

I za kraj (trudiću se da ne post-ujem nekoliko dana):
"Kada bi vjernik znao koje kazne kod Allaha postoje, ne bi niko očekivao Njegov Raj, a kada bi nevjernik znao koliko kod Allaha ima milosti, ne bi nikad izgubio nadu u Njegov Raj."

'Uzvišeni je Allah rekao: ‘O sine Ademov, zaista ću ti, sve dok tražiš i nadaš se oprostu, Ja ću ti oprostiti. O sine Ademov, kada bi tvoji grijesi bili veliki kao nebeski oblaci, pa zatim zatražio Moj oprost, oprostio bih ti. O sine Ademov, kada bi mi došao s grijesima kolika je Zemlja, zatim Me susreo, ne čineći mnogoboštvo, dao bih ti isto toliko oprosta kolika je i ona (Zemlja)."'

"Uzvišeni je Allah rekao: Ja sam kod mišljenja Moga roba o Meni. Ja sam sa Njim kada Me pominje (veliča i sl.). Ako Me spomene u sebi, i Ja njega pomenem u Sebi; a ako Me pomene u skupini, Ja njega pomenem u boljem skupini (tj. kod anđela). Ako Mi se približi (služenjem) za lakat, Ja mu se približim za korak. A ako krene prema Meni korakom, Ja idem njemu trčeći."
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules