Results 1 to 6 of 6

Thread: Fakultet primijenjene fizioterapije Univerziteta Crne Gore u Igalu

 1. #1
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Igalo
  Posts
  899
  Rep Power
  0

  Default Fakultet primijenjene fizioterapije Univerziteta Crne Gore u Igalu

  Fakultet primijenjene fizioterapije je organizaciona jedinica Univerziteta Crne Gore.
  Misija Fakulteta kao obrazovne institucije jeste da nastavnim sadržajem, primjenom savremenih metoda edukacije i kroz istraživački proces obrazuje kvalitetne stručnjake u oblasti fizioterapije kao discipline zdravstvenih nauka, sposobne da kreativnim radom pomažu razvoj svoje zemlje i regiona u skladu sa savremenim evropskim trendovima.
  Ciljevi studijskih programa Fakulteta su stvaranje kvalitetnog visokoobrazovanog kadra u oblasti fizioterapije sa znanjima, opštim i specifičnim profesionalnim vještinama prilagođenim promenljivim zahtevima korisnika fizioterapije i različitim uslovima rada, razvoj istraživanja i kreiranja naučne misli iz oblasti fizioterapije i stvaranje novog nastavno-naučnog kadra. Fakultet je opredjeljen da neprekidno i sistematski radi na unapređenju kvaliteta svojih programa.
  Vizija Fakulteta primijenjene fizioterapije je da postane vodeća naučno-obrazovna institucija koja obrazuje fizioterapeute visokog kvaliteta u praksi, istraživanju i profesiji i koja promoviše visoke standarde zdravstvene brige.
  Fakultet za primijenjenu fizioterapiju nalazi se u mjestu Igalo, na ulazu u jedan od najljepših zaliva u svijetu, Boku Kotorsku. Lociran je u neposrednoj blizini Instituta “Dr. Simo Milošević”, renomiranog centra za multidisciplinarnu rehabilitaciju, fizikalnu i preventivnu medicinu, koji je nastavna baza Fakulteta.
  Adresa: Sava Ilića 5, 85 347 Igalo, Crna Gora


  Istorijat

  Fizioterapeutska škola u Igalu osnovana je 1976. godine kao Viša (dvogodišnja) škola. U skladu sa novim Zakonom o visokom obrazovanju Viša fizioterapeutska škola je 2004. godine transformisana u Visoku fizioterapeutsku školu, a godinu dana kasnije, Odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i uz saglasnost Ministarstva prosvjete i nauke Republike Crne Gore, preimenovana je u Fakultet primijenjene fizioterapije kao organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore.

  Studijski programi

  Fakultet u Igalu organizuje osnovne studije primijenjene fizioterapije i postdiplomske specijalističke studije. Nastavni plan i program su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom i evropskim sistemom transfera kredita. Osnovne studije traju tri godine (180 ECTS kredita) a postdiplomske specijalističke studije jednu godinu (60 ECTS kredita).
  Studijski programi primijenjene fizioterapije koncipirani su na nivou savremenih saznanja fizioterapijske nauke i na savremenim svetskim standardima fizioterapeutske struke, koji, između ostalog, podrazumijevaju fizioterapeutsku procjenu, dijagnozu, planiranje, tretman i evaluaciju, i u skladu je sa novim tendencijama u oblasti obrazovanja fizioterapeuta.
  Završetkom osnovnih studija stiče se visoko obrazovanje i stručni naziv bečelora primijenjene fizioterapije (BApp). Završetkom postdiplomskih specijalističkih studija stiče se diploma specijaliste primijenjene fizioterapije (SpApp).
  Od studijske 2003/2004 godine diplomu bečelora primijenjene fizioterapije stekao je 241 student, a diplomu specijaliste primijenjene fizioterapije 45 studenata.
  Trenutno je na fakultetu 340 studenata na osnovnim studijama i 39 na postdiplomskim specijalističkim studijama.


  vise informacija na www.fpft.ac.me

 2. #2
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  Herceg Novi
  Posts
  656
  Rep Power
  215

  Default

  a vidi jesi li ti neki dekan, prodekan z anastavu ili samo zbog smanjenog priliva studenata ove godine pokusavate da malo populariuzujete ovu ustanovu :P
  Please alowe me to introduce myself.......

 3. #3
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Herceg Novi
  Posts
  3,162
  Rep Power
  92

  Default

  a jes, pa će to radit' preko foruma

 4. #4
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Igalo
  Posts
  899
  Rep Power
  0

  Default

  Studentski povjerenik tj student-prodekan
  BTW, uvijek se prijavi mnogo više studenata nego što se može primiti ali je važno da se zna da ovaj Fakultet postoji u HN.

 5. #5
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  Herceg Novi
  Posts
  656
  Rep Power
  215

  Default

  Evo ti ga vidis, da je neki tamo
  A sa srecom, pa da taj sto god bio fakultet, malo se vise okrene broju studenata koji primaju, zato sto ja ne znam dje ce ti silni fizioterapeuti da se zaposle kada zavrse jednog dana taj fakultet??? da nece slucajno u banju?
  Please alowe me to introduce myself.......

 6. #6
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Igalo
  Posts
  899
  Rep Power
  0

  Default

  Postoje mnogo bolja i zanimljivija mjesta nego što je "banja" za posao. Nemoj gledati tu ustanovu kroz "banju" nego kao Institut "dr Simo Milošević", jer to nije samo banja i blato, nego nešto mnogo više ali nije moje da "branim" tu ustanovu, nego ti samo kažem kako jeste

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Skupshtina Crne Gore
  By Nikollaki in forum Buducnost Crne Gore
  Replies: 72
  Last Post: 17-11-06, 03:09
 2. Pošumljavanje Crne Gore
  By G R A D in forum Ekologija
  Replies: 0
  Last Post: 12-02-05, 13:43
 3. Istorija Crne Gore
  By zippy in forum Istorija
  Replies: 14
  Last Post: 16-11-04, 10:35
 4. BNP Crne Gore
  By AtlantidiaN in forum Buducnost Crne Gore
  Replies: 3
  Last Post: 03-09-04, 14:37
 5. Istorija Crne Gore
  By zippy in forum Buducnost Crne Gore
  Replies: 13
  Last Post: 03-01-70, 16:55

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •