Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 34

Thread: I:Povezivanje 2 kompjutera na MTeL internet

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South east
    Posts
    6,505
    Rep Power
    1140

    Default I:Povezivanje 2 kompjutera na MTeL internet

    Interesuje me moze li se umrezit 2 kompjutera na mtelov internet jer sam cuo da ne moze,u slucaju da moze sta mi treba da kupim da bih to odradio?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sky
    Posts
    3,293
    Rep Power
    386

    Default

    nije da pametujem, ali da li za njihov net postoji neka aplikacija preko koje vrsis povezivanje? ako ne postoji onda sve sto ti treba je obican hub sa 4 porta.

    u slucaju da se povezivanje vrsi preko aplikacije onda bi mogao da ubacis u komp jos jednu mreznu karticu i da bridge-ujes dvije konekcije (potom na drugu mreznu mozes kaciti hub, wifi ap itd...)

    a ako ti to ne odgovara, kupi od nekog neki raspali kompa samo da stoji nedje u cosku i da na njega ukacis te dvije kartice da on "dijeli" mrezu po kuci...

    osim ovih resenja, meni nista drugo ne pada na pamet, pa ti vidi sto ti je cinjet
    I was born to be the best, number one and nothing less.

    Studio INtarsia

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South east
    Posts
    6,505
    Rep Power
    1140

    Default

    ako sto znaci ja sam jos prije kupio jos jednu mreznu karticu....

  4. #4
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    891
    Rep Power
    9

    Default

    Kupi obicni svic i rokaj!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    PODGORICA
    Posts
    17,881
    Rep Power
    2300

    Default

    Mislim da mu nije skup Switch 15E
    Kompletan servis vašeg kompjutera 067 66 04 22

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Sky
    Posts
    3,293
    Rep Power
    386

    Default

    ako nema korisnicke aplikacije za povezivanje ili neki dial in (kao kod pojedinih ISDN rutera PPPoE itd veze i glupiranje) nego se povezivanje svofi na plug & play mreznog kabla, samo obican 4-ro orni hub i rokaj, trosi
    I was born to be the best, number one and nothing less.

    Studio INtarsia

  7. #7
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    BLOK 5
    Posts
    227
    Rep Power
    7

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    ako nema korisnicke aplikacije za povezivanje ili neki dial in (kao kod pojedinih ISDN rutera PPPoE itd veze i glupiranje) nego se povezivanje svofi na plug & play mreznog kabla, samo obican 4-ro orni hub i rokaj, trosi
    switch i kablovi

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Podgorica
    Posts
    6,662
    Rep Power
    1711

    Default

    Kakav mrzni switch, ako imas drugu mreznu karticu samo ti treba malo mreznog kabla i da ugradis tu karticu naravno. ako ides na m-tel (ne znam kako ide to na m-tel) kao ja na adsl ono da moras da ukucas username i pass pa connect/dial ili nesto tako onda samo stavis tu konekciju na share, a ako je kao na adsl ruter, tj ako samo treba da spojis m-tel sa pc-em i vec imas internet onda samo iskoristis bridge opciju. Pusti ove sviceve i ta cuda, nepotrebni trosak.... Meni su govorili da sa obicnim modemom ne mogu da imam internet na 2 pc-a pa mogu. Ako oces da spojis kompjuter sa laptopom, onda ti je mozda bolje da uzmes wireless karticu za pc ako ti laptop ima WiFi, jer onda se setas sa laptopom po kuci i svud imas internet, procedura povezivanja je ista kao kod obicne mrezne kartice samo sto moras da pronadjes uredjaje i konektujes ih medjusobno... Javi mi se na pm ako oces da ti objasnim kako ovo sve, glupost je uzimat switc, i hub i ta cuda
    Njak Njak Njak

  9. #9
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    9,437
    Rep Power
    1152

    Default

    Ako ti je samo za 2 PCa mozes s karticom u oba pa bridge napravis i radit ce.
    Ako za vise onda ti treba wireless access point/router i to ne radi svaki no moras specifican da kupis.
    rm -rf /

  10. #10
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Podgorica
    Posts
    6,662
    Rep Power
    1711

    Default

    Pa njemu i jes za 2 kompjutera, samo mu treba ta mrezna i kabl, switch i hub su cisto bacanje para, neka iskoristi ovo sto ima kad moze, odlicno ce raditi
    Njak Njak Njak

  11. #11
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    33,159
    Rep Power
    13227

    Default

    Ja sam uzeo switch jer kacim vise od 2 racunara...vala tih 15 era ako ne moze skrpit..
    She is only here to annoy herself!

  12. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    G kvart
    Posts
    8,918
    Rep Power
    90

    Default

    Moze, ja sam ih spojio preko switch-a i preko wireless rutera
    "Ko Crnogorstvu ne bio vjeran, bogom i ljudima svud bio ćeran." - Kralj Nikola

  13. #13
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Cetinje
    Posts
    2,522
    Rep Power
    164

    Default

    Quote Originally Posted by Gorostas View Post
    Kakav mrzni switch, ako imas drugu mreznu karticu samo ti treba malo mreznog kabla i da ugradis tu karticu naravno. ako ides na m-tel (ne znam kako ide to na m-tel) kao ja na adsl ono da moras da ukucas username i pass pa connect/dial ili nesto tako onda samo stavis tu konekciju na share, a ako je kao na adsl ruter, tj ako samo treba da spojis m-tel sa pc-em i vec imas internet onda samo iskoristis bridge opciju. Pusti ove sviceve i ta cuda, nepotrebni trosak.... Meni su govorili da sa obicnim modemom ne mogu da imam internet na 2 pc-a pa mogu. Ako oces da spojis kompjuter sa laptopom, onda ti je mozda bolje da uzmes wireless karticu za pc ako ti laptop ima WiFi, jer onda se setas sa laptopom po kuci i svud imas internet, procedura povezivanja je ista kao kod obicne mrezne kartice samo sto moras da pronadjes uredjaje i konektujes ih medjusobno... Javi mi se na pm ako oces da ti objasnim kako ovo sve, glupost je uzimat switc, i hub i ta cuda
    svič je daleko bolja opcija ako čovjek želi da dijeli internet sa nekim, kako si ti opisa ne bi smio gasit svoj kompjuter jer tada drugi ostaje bez interneta, onda virusi i zajebancije, drugi kompjuter bi bio potpuno zavistan od toga kako prvi funkcioniše. i to sve zbog 15-20 eura.

  14. #14
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Podgorica
    Posts
    6,662
    Rep Power
    1711

    Default

    Quote Originally Posted by mmijo View Post
    svič je daleko bolja opcija ako čovjek želi da dijeli internet sa nekim, kako si ti opisa ne bi smio gasit svoj kompjuter jer tada drugi ostaje bez interneta, onda virusi i zajebancije, drugi kompjuter bi bio potpuno zavistan od toga kako prvi funkcioniše. i to sve zbog 15-20 eura.
    E to jeste, ali uglavnom ko ima tako 2 kompjutera jedan je uvijek aktivan a drugi po potrebi, ili je tako barem ovako kod mene, ne znam ali ovo je najjeftinija varijanta bez centa ulozenog osim ne racunajuci kabl
    Njak Njak Njak

  15. #15
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    dark side of the moon
    Posts
    1,039
    Rep Power
    11

    Default

    ne treba ti ni switch ni ruter ni ostala oprema ako cesh da umrezhish samo 2, naravno.. treba samo da ih umrezhish ad-hoc, i sharujesh konekciju za internet u network connections.. e sad, oni neshto jebu s DNSom, tako da na klijent rachunaru (onom u koji ne ide kabl od interneta), morash da ukucash u internet protocol pod dns dns servere sa opendns.com, inache ce ti raditi samo mrezha ali ne i internet..
    ako ti neshto nije jasno, poshalji mi pm pa cu ti objasniti.
    be the change you want to see in the world.

  16. #16
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South east
    Posts
    6,505
    Rep Power
    1140

    Default

    Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Mislim da mu nije skup Switch 15E
    Odlucicu se 99.99% sa ovu opciju jer mi ne treba da kad ocu ovaj drugi com da moraju da rade oba onda to mi je malo glupo zbog 20-30 e jel da?

  17. #17
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Podgorica - Niksic
    Posts
    721
    Rep Power
    7

    Default

    http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?t=47094 , pogledaj link . Cijena bi mogla da ide i 5e manje ,ako dodjes za njega u NK. Tebi treba svic, meni trebaju pare za peglicu....tako Pozz
    Last edited by StudentiNK; 29-07-09 at 00:30.

  18. #18
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South east
    Posts
    6,505
    Rep Power
    1140

    Default

    Jbg brate ja sam u pg Hvala u svakom slucaju

  19. #19
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    7,297
    Rep Power
    2007

    Default

    samo uzmes switch i dobijas za svaki racunar javnu IP adresu sto je po meni vrlo bitno

  20. #20
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    20,473
    Rep Power
    5696

    Default

    Ne dobija javnu adresu već postojeću dijeli na dva računara.
    Inače sve što ti treba je router po mogućnosti wireless (ako ni na jedan od ta dva računara nemaš wireless onda ti ova opcija ne treba) i jedan šteker.

    Ti ubaci kablove a sve ostalo će da odradi automatika rutera.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  21. #21
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    7,297
    Rep Power
    2007

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ne dobija javnu adresu već postojeću dijeli na dva računara.
    Inače sve što ti treba je router po mogućnosti wireless (ako ni na jedan od ta dva računara nemaš wireless onda ti ova opcija ne treba) i jedan šteker.

    Ti ubaci kablove a sve ostalo će da odradi automatika rutera.
    svaki racunar dobija javnu preko switcha,to sam rekao jer znam sta pricam...medjutim kada stavi router onda vec dobija samo jednu javnu

  22. #22
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South east
    Posts
    6,505
    Rep Power
    1140

    Default

    Sve su ovo mene spanska sela

  23. #23
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    20,473
    Rep Power
    5696

    Default

    Quote Originally Posted by bojankov View Post
    svaki racunar dobija javnu preko switcha,to sam rekao jer znam sta pricam...medjutim kada stavi router onda vec dobija samo jednu javnu
    Jesi siguran u ovo? Moglo bi da bude veoma zanimljivo, nijesam probao ovo nikad jer sam mislio da antena sama po sebi vuče IP adresu.
    Samo ne znam kako bi switch dodijelio IP adresu? Morala bi se manualno kucati?

    Inače Johne poslušaj moj savjet, daj 35€ i nemoj da te brige more
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  24. #24
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    7,297
    Rep Power
    2007

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Jesi siguran u ovo? Moglo bi da bude veoma zanimljivo, nijesam probao ovo nikad jer sam mislio da antena sama po sebi vuče IP adresu.
    Samo ne znam kako bi switch dodijelio IP adresu? Morala bi se manualno kucati?

    Inače Johne poslušaj moj savjet, daj 35€ i nemoj da te brige more
    u tome i jeste caka, sto switch ne dodjeljuje ip adresu nego samo dijeli saobracaj i onda koliko god racunara nakacis svi idu na internet,nema dodjele ip adresa od strane routera-sto znaci da dobijas javne ip adrese
    siguran sam jer sam koristio to mjesecima

  25. #25
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    7,297
    Rep Power
    2007

    Default

    Quote Originally Posted by John Cena View Post
    Sve su ovo mene spanska sela
    ako neces da koristis wireless,uzmi samo switch i neces se pokajati ne uzimati router

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. mtel internet parametri
    By zlajoj in forum Operatori
    Replies: 5
    Last Post: 30-03-12, 10:31
  2. Mtel - prespor internet???
    By alhotestPG in forum Internet
    Replies: 10
    Last Post: 17-06-09, 14:30
  3. Povezivanje ATA i SATAII
    By kenwood in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-08, 01:48
  4. povezivanje 2 komp-a
    By pirely in forum Software, IT generalno
    Replies: 22
    Last Post: 01-05-07, 20:05
  5. Povezivanje dva kompjutera???
    By Kojo in forum Software, IT generalno
    Replies: 25
    Last Post: 21-01-05, 04:57

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •