Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 57

Thread: Kablovska televizija

 1. #1
  Join Date
  May 2007
  Posts
  2,401
  Rep Power
  8

  Default Kablovska televizija

  Broadband Montenegro d.o.o. vec naveliko instalira opremu za kablovsku televiziju!
  Molim sve one koji su upoznati ,da nas bolje upoznaju sa osnovnim mogucnostima:
  1.Koliko ima kanala?
  2.Da li su zastupljeni svi crnogorski?
  3.Da li ce biti i kablovskog interneta?
  I naravno najvaznije!
  SVE CIJENE!!!!!!!
  Libertas

 2. #2
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  PG
  Posts
  1,124
  Rep Power
  407

  Default

  Kako su meni rekli

  1. Osnovni paket 55 kanala + par PPV paketa
  2. Biće svi CG kanali tj. bar ovi što se mogu vidjeti u PG..recimo ne znam da li će biti TV BU2, TV NK....
  3. Kablovski internet za 2-3 mjeseca
  cijene risiver 80€ + 6,5 € mjesečno za osnovni paket

  Tako nam je rečeno kad su dolazili kod nas u Lepu Katu ...ako oni lažu mene...

 3. #3
  Join Date
  Apr 2007
  Posts
  5,505
  Rep Power
  328

  Default

  Cool,a oko interneta?Koja brzina,flat,cijena?Ne zivim u CG ali volio bi to da znam .

 4. #4
  Join Date
  Jan 2004
  Posts
  9,692
  Rep Power
  1048

  Default

  Imaju li site? Da li je to neki test period ili su vec poceli komercijalno?

 5. #5
  Join Date
  Sep 2005
  Location
  nk/pg
  Posts
  12,301
  Rep Power
  9623

  Default

  Sve je to lijepo samo shto to nema veze sa kablovskom... Bezichnim putem se prenose informacije... To shto VB lazhe narod je druga stvar...
  Quote Originally Posted by smrtko View Post
  moderacijo nocne ptice su mi napale topik molim vas strijeljajte ih!

 6. #6
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  ROMA
  Posts
  5,055
  Rep Power
  12

  Cool

  Quote Originally Posted by institucija View Post
  3. Kablovski internet za 2-3 mjeseca
  Isto prichaju i nama u BD vec duzhe vrijeme...  Mademoiselle.

 7. #7
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  PG
  Posts
  1,124
  Rep Power
  407

  Default

  Bar u BD imate kablovsku oooodavno...

  Kad smo kod toga prije par godina sam na kablovskoj gledao NATIONAL GEOGRAPHIC i 'ladno su u 16:00 na istom kanalu uključili RTCG satelitski !?

  Čet`ri sata ćamim ćekajući BBM

  Inače, momci iz BBM-a nisu znali nikakve pojedinosti o "bežičnom kablovskom" internetu sem kažu biće povoljnije od T-Coma...
  Mislim se - dobro de to znam

 8. #8
  Join Date
  Jan 2004
  Posts
  9,692
  Rep Power
  1048

  Thumbs up Stiže i IP televizija

  16.05.2007

  T-COM DO KRAJA GODINE UVODI NOVI SERVIS KONKURENTAN KABLOVSKIM

  Stiže i IP televizija

  Podgorica - IPTV (Internet Protocol Television) je novi servis, kojeg će T-Com uvesti na crnogorsko tržište do kraja godine - rečeno je ŃVijestima" u kompaniji.
  IPTV, najjednostavnije rečeno, predstavlja digitalnu televiziju preko širokopojasne Internet veze. IP televiziju korisnik gleda kao i standardnu, ali su mu dostupne i neke napredne opcije.
  Gledate fudbalsku utakmicu. Igrač vašeg tima daje gol, ali sudija signalizira da je bio u ofsajd poziciji. Režiser ne ponavlja situaciju, ali vi pritisnete Replay dugme na TV-u i pogledate tu situaciju više puta kako bi opravdali sve psovke koje ste uputili "korumpiranom" sudiji. U banci su vam rekli da sve informacije o kreditu imate na njihovom Internet sajtu. Nemate računar kod kuće?! Dolazite kući, palite TV, pritiskate dugme Internet i sa ceduljice koju vam je dala bankarska službenica ukucavate adresu Internet sajta banke. Pritiskate dugme Otvori i pojavljuje se prezentacija banke.
  IPTV tehnologija je revolucionarna, potpuno nova kategorija digitalnih TV sistema, koja pruža nove mogućnosti TV servisa. Pored toga što daje vrhunski kvalitet slike i zvuka, omogućava i visok stepen interaktinosti i sinergije sa Internetom i telefonijom, pri čemu televizor postepeno postaje centralni uređaj za komunikaciju.
  Pored gledanja programa, TV postaje videoteka i telefonski imenik, osnovni internet browser i email klijent, video rekorder, uređaj za igre, instant messanger, kladionica... Preko TV-a korisnik može da razmjenjuje fajlove, pravi udaljene prezentacije, bavi se režijom, prati berzu...
  Sve što je korisniku potrebno je telefonski priključak i Set-Top-Box (kod nas poznatiji kao "risiver"). Ključna razlika u odnosu na standardno korištenje TV-a, jeste potpuno interaktivan vodič kroz programe (EPG). Posredstvom tog vodiča moguće je dobiti informacije o programu, zakazati automatsko snimanje nekog programa, zaključati program po određenom kriterijumu...
  Videoteka (Video on Demand) je sastavni dio tog sistema. Preko tog servisa se mogu iznajmljivati filmovi od kuće, a plaćanje se odvija preko telefonskog računa.
  Pored tih karakteristika, IPTV omogućava upravljanje programom na svim nivoima, što tu tehnologiju odvaja i izdiže iznad kablovskih i ostalih klasičnih TV sistema. Živi program se može pauzirati, premotati unazad, pustiti usporeno ili ubrzano. Film iz videoteke se može pauzirati i kasnije nastaviti tamo gdje se stalo, iako je, recimo, TV u međuvremenu bio ugašen.
  Program se može zaključati po rejtingu - ne zaključavaju se sve emisije već samo one po izboru. Ako znate da se na određenom kanalu uveče daje film pornografskog sadržaja i sumnjate da vaše maloljetno dijete upravo zbog toga ostaje do kasno pored televizora, izaberete opciju Zaključavanje programa, odnosno opciju Zaključaj sve emisije označene sa 18+. Zabrana se postiže unosom PIN koda, koji vaše dijete ne zna.
  Ključ fleksibilnosti i otvorenosti kompletnog sistema za raznovrsne kreativne ideje jeste u IP tehnologiji koja je ograničeno zastupljena u kablovskim i bežičnim sistemima, a koja uostalom pokreće čitav Internet.
  Sistem se sastoji od centralne platforme koja sakuplja sve TV signale, DVD sadržaje i ostale ulazne podatke i pakuje ih u format pogodan za distribuciju preko telefonske parice. Do korisnika se sve, tako zapakovano, transportuje preko IP mreže.
  Otvorenost omogućava i integraciju sa mobilnom mrežom, pa se TV-om može, bez dodatnih podešavanja, upravljati preko mobilnog telefona. Zamislite da ste u gradu i ne možete stići na početak veoma važnog kontakt programa uživo iz studija, koji ne želite da propustite. Zaglavljeni u prevozu preko svog mobilnog telefona aktivirate vaš TV da u određeno vrijeme počne da snima emisiju. Nakon dvadeset minuta od početka sijedate pred TV ekran i birate početak emisije.
  U perspektivi, sistem će omogućiti i takozvanu mobilnu televiziju, odnosno praćenje određenih kanala na ekranu mobilnog telefona, povezanog na 3G mrežu.
  U T-Com kompaniji su kazali da će korisnici IPTV na početku moći da koriste samo dio tih servisa, te da će servisi biti vremenom dopunjavani novim i naprednijim mogućnostima.

  BLISTAVA BUDUĆNOST

  Do kraja 2010. godine u Evropi će više od 10 miliona domaćinstava televiziju gledati preko IPTV tehnologije - rezultati su istraživanja o popularnosti IPTV-a kompanije Goldmedia.
  Najveću popularnost IPTV će imati u Francuskoj (3,5 miliona domaćinstava do 2010), slijede Španija (1,8 miliona), Italija (1,75 miliona). Trenutna slika je malo drugačija, od odnog što predviđa Goldmedia. U Francuskoj programe preko IPTV-a gleda trenutno 900 hiljada domaćinstava, 450.000 u Španiji, te oko 400.000 u Italiji.

  Ovaj članak je odštampan sa sajta dnevnog lista VIJESTI
  Sva prava zadržana.

  Na ovo bih dodao da za IP TV nece biti potrebe za razvlacenjem kablova po zgradi/stanu. Ova kablovska je vec u nasim stanovima
  Last edited by Sale; 17-05-07 at 10:47.

 9. #9
  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  13,785
  Rep Power
  703

  Default

  kljucni dio je
  U T-Com kompaniji su kazali da će korisnici IPTV na početku moći da koriste samo dio tih servisa, te da će servisi biti vremenom dopunjavani novim i naprednijim mogućnostima.


  A kad jedan film od 2h u prosjeku zasteka 5 puta jer adsl pukne, bice veselo ("resetujte risiver i ostavite ga 5 min" i sl)

 10. #10
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  Montenegro
  Posts
  726
  Rep Power
  43

  Default

  Cuo sam da su neki vec dobili konketne ponude od BBMa pa ako vi nije muka napisite koji su to kanali u opticaju za osnovni paket a koji za dodatne pakete. Cuh takodje da TVIN i Elmag nece biti u sastavu paketa.

 11. #11
  Join Date
  Dec 2006
  Location
  at your place, wrecking havoc
  Posts
  2,149
  Rep Power
  8

  Default

  Quote Originally Posted by verbalni_fajter View Post
  kljucni dio je
  A kad jedan film od 2h u prosjeku zasteka 5 puta jer adsl pukne, bice veselo ("resetujte risiver i ostavite ga 5 min" i sl)
  Ma kljucni dio je kad nam udare paprenu cijenu na to. Sjecate se kad smo se svi radovali sto stize adsl? E pa taman tako cemo se i razocarat
  Code:
  Yoda lives! ;)

 12. #12
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  PG
  Posts
  1,124
  Rep Power
  407

  Default

  Quote Originally Posted by masster View Post
  Cuh takodje da TVIN i Elmag nece biti u sastavu paketa.
  I nama su rekli da za sada nisu, ali i da ce biti do pocetka rada, koji je planiran za kraj maja.
  Na žalost, nemam spisak tj. samo sam ga pregledao..i sasvim je OK..Jediino me je iznenadilo što je TV1000 u okviru dodatnog paketa, pošto mislim da kablovske u regionu taj kanala nude u osnovnom paketu.
  I "naravno" PINK nudi svoj paket sa tematskim kanalima

 13. #13
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Brienz
  Posts
  291
  Rep Power
  0

  Default

  Cijene ADSL-a su takve jer uprkos sto je najmanje duplo jeftiniji od bilo kakvog dial-up paketa penetracija je i dalje ispod 10%.IPTV bi mogao znacajno popularizovatiti sirokopojasni internet.

 14. #14
  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  568
  Rep Power
  23

  Default

  Pitanje je kakva ce ponuda kanala biti kod IPTV. Ako bude kao u hrvatskoj koliko sam vidio ponudu Max-tv nije mi se to dopalo. Mada sto se mene tice ja za sebe imam mnogo bolju varijantu tako da me ni kablovska ni iptv ne zanimaju - jer ja imam mnogo bolje od toga.
  Ako treba neki savjet telekomu oko kanala - call me

 15. #15
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  cetinje
  Posts
  832
  Rep Power
  9

  Default

  Ma imate na montenegro sat forumu spisak kanala i nema in tv 7 eurica pretplata hmm nije malo a problem je u tome a vidjece te i sami pola programa i vise nikad upalit necete jer to veze nema

 16. #16
  Join Date
  May 2007
  Posts
  134
  Rep Power
  8

  Default

  koja je adresa foruma

 17. #17
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  cetinje
  Posts
  832
  Rep Power
  9

  Default

  Www.bpsat.niceboard.com naravno potrebna registracija!

 18. #18
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  Montenegro
  Posts
  726
  Rep Power
  43

  Default

  evo prenosim informaciju sa gorenavedenog foruma
  Spisak kanala kablovski operater BBM:
  Rtcg1
  rtcg2
  atlas tv
  mbc
  montena
  pink m
  rts1
  rts2
  b-92
  hrt1
  hrt2
  rtl hrvatska
  studio b
  tv avala
  tv5 nis
  bn
  nova tv
  obn
  bht1
  fox srbija
  happy tv kosava
  carton network
  viasat-hystory,exploarer
  travel
  national geographic
  discovery
  mtv adria
  mts
  hallmark
  motors tv
  ntv hayat
  chasse$peche
  auto plus
  al sat
  cinemania
  fashion
  bbc prime
  cnn-international
  euro news
  bomerang
  sos
  eurosport1-2
  fox crime
  ort
  enter
  mezzo
  ovo je osnovni paket i cijena ce biti 6.95 eura
  dodatni paket-hbo-cijena je 4.95 s tim da uz hbo vjerovatno idu 2 porno kanala
  dodatni paket
  national geographic wild
  animal planet
  disc travel-living
  disc civiliation
  disc science
  sport klub
  zone reality
  zone romantica
  tv 1000
  film+
  extreme sport
  xxx-englenski
  hustler tv
  cijena dodatnog paketa je 4.95 eura
  pink paket
  pink kids
  pink movie
  pink extra
  pink total
  pink film
  pink music
  cijena pink paketa jervih 6 mjeseci besplatno poslije 4.95 eura
  montaza do televizora besplatna.dekoder kosta 85 eura na 12 mjeseci 100 eura.ukoliko zelite jos jedan dekoder u drugoj sobi cijena je 65eura

 19. #19
  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  568
  Rep Power
  23

  Default

  Quote Originally Posted by masster View Post
  evo prenosim informaciju sa gorenavedenog foruma
  Spisak kanala kablovski operater BBM:
  Rtcg1
  rtcg2
  atlas tv
  mbc
  montena
  pink m
  rts1
  rts2
  b-92
  hrt1
  hrt2
  rtl hrvatska
  studio b
  tv avala
  tv5 nis
  bn
  nova tv
  obn
  bht1
  fox srbija
  happy tv kosava
  carton network
  viasat-hystory,exploarer
  travel
  national geographic
  discovery
  mtv adria
  mts
  hallmark
  motors tv
  ntv hayat
  chasse$peche
  auto plus
  al sat
  cinemania
  fashion
  bbc prime
  cnn-international
  euro news
  bomerang
  sos
  eurosport1-2
  fox crime
  ort
  enter
  mezzo
  ovo je osnovni paket i cijena ce biti 6.95 eura
  dodatni paket-hbo-cijena je 4.95 s tim da uz hbo vjerovatno idu 2 porno kanala
  dodatni paket
  national geographic wild
  animal planet
  disc travel-living
  disc civiliation
  disc science
  sport klub
  zone reality
  zone romantica
  tv 1000
  film+
  extreme sport
  xxx-englenski
  hustler tv
  cijena dodatnog paketa je 4.95 eura
  pink paket
  pink kids
  pink movie
  pink extra
  pink total
  pink film
  pink music
  cijena pink paketa jervih 6 mjeseci besplatno poslije 4.95 eura
  montaza do televizora besplatna.dekoder kosta 85 eura na 12 mjeseci 100 eura.ukoliko zelite jos jedan dekoder u drugoj sobi cijena je 65eura
  Ponuda po meni onako. Dobro za prosjecne gledaoce ovo moze i proci jer kakvo je stanje do sada bilo ovo ce za njih biti super.
  Nikakva sportska ponuda - pored eurosporta 1 i 2 imaju jos samo sport klub. Moj savjet bolje sacekati da se vidi sta ce ponuditi ostali - ako elta mont ponudi ono sto su stavili na svojoj stranici to ce biti dobro jer za ljubitelje sporta imaju super ponudu. Mada i tu je malo problem dali ce oni ponuditi neke kanale iz spanskog D+ paketa koje su stavili na svojoj listi - jer po meni to bise uradili i ostali operateri- da mogu stavili bise i sky sport i viasat sport i premiere sport kanale

 20. #20
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  \root
  Posts
  2,628
  Rep Power
  11

  Default

  Nego, da vas pitam nesto, mogu li ja npr. doma da stavim za te porno kanale
  pass ili neko ogranicenje da ne mogu roditelji da gledaju, a i ostali ?

  Ozbiljno pitam.
  M O N T E N E G R O......L U G

  FORUM ZAJEDNICE LINUX KORISNIKA U CRNOJ GORI

 21. #21
  Join Date
  Jan 2007
  Posts
  13,785
  Rep Power
  703

  Default

  mislis obratno, da roditelji tebi stave?
  Congratulations on becoming your phone’s bitch! youtu.be/tPPvkhGZT7Y

 22. #22
  Join Date
  May 2006
  Posts
  703
  Rep Power
  14

  Default

  Quote Originally Posted by Undead View Post
  Nego, da vas pitam nesto, mogu li ja npr. doma da stavim za te porno kanale
  pass ili neko ogranicenje da ne mogu roditelji da gledaju, a i ostali ?

  Ozbiljno pitam.
  "Parental Lock" opcija . Mozes da zakljucas kanale koje oces. Mada je ta opcija namjenjene prije svega da roditelji ne bi dali djeci da gledaju pornjavu, a ne obratno.


 23. #23
  Join Date
  Aug 2006
  Posts
  240
  Rep Power
  9

  Default

  koje ce cijene interneta biti to da ve pitam?
  jesu li ti kanali na kablovsku titlovani kao na total tv ili na izvornom jeziku?

 24. #24
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  \root
  Posts
  2,628
  Rep Power
  11

  Default

  Pa vjerovatno mi tata ne bi to zaključao jel, ali imam mlađu sestru pa bih ja
  da postavim ograničenja
  M O N T E N E G R O......L U G

  FORUM ZAJEDNICE LINUX KORISNIKA U CRNOJ GORI

 25. #25
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  \root
  Posts
  2,628
  Rep Power
  11

  Default

  Quote Originally Posted by hacker_nk View Post
  koje ce cijene interneta biti to da ve pitam?
  jesu li ti kanali na kablovsku titlovani kao na total tv ili na izvornom jeziku?
  Trebalo bi da su titlovani
  M O N T E N E G R O......L U G

  FORUM ZAJEDNICE LINUX KORISNIKA U CRNOJ GORI

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Kablovska televizija ?
  By Gerilac_HN in forum Herceg-Novi
  Replies: 72
  Last Post: 21-07-07, 11:50
 2. Kablovska televizija...?
  By goxxxy in forum Kotor
  Replies: 9
  Last Post: 07-03-07, 17:14
 3. Replies: 47
  Last Post: 06-02-07, 10:25
 4. Kablovska TV i Wireless
  By Dragone in forum Kotor
  Replies: 23
  Last Post: 26-05-06, 12:26
 5. Replies: 24
  Last Post: 13-05-05, 23:12

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •