Results 1 to 16 of 16

Thread: Kako umreziti 3 racunara

  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kotor -Kingdom Posts: 7980
    Posts
    272
    Rep Power
    0

    Default Kako umreziti 3 racunara

    Kako umreziti 3 racunara (2 pc-ja + 1 laptop)
    -sva 3 comp imaju mrezne kartice
    -ova 2 pc su vec umrezena sa crossover kablom i dijele adsl konekciju, znaci samo treba da 'dodam' ovaj laptop..
    -sta ce mi trebati od hardvera, vjerovatno cu morati da kupujem switch?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    flyin' to the moon
    Posts
    1,521
    Rep Power
    12

    Default

    Ja sam na 'glavni' racunar preko switcha vezao AP i adsl ruter, i na ap-u namjestio DHCP server ... i mogu da pristupam sa koliko god hocu lap topova, kompjutera i sl.

    Jedina stvar je sto ti drugi racunari moraju imati wireless kartice....

    Mada se i to moze zaobici tako sto ces uzet switch sa dosta portova tako da se i ostali mogu kablom prikljuciti ... ako ti nije mrsko razvlacit ih po sobi
    A-lways

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    under your bed
    Posts
    587
    Rep Power
    11

    Default

    ako vec ima neku mrezu znaci da ima razvucene kablove tako da mu to nece smetat

    treba ti samo switch sa 4 porta (3 kompa + adsl) i standardni mrezni kablovi.

    kad povezes hardware podesis IP na sva 3 kompa i gotovo
    nah, pravi muskarci nemaju sig...

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    217
    Rep Power
    0

    Default

    Ne moze da podesva ip na sva tri kompa ako oce da idu na net preko jednog... treba da sheruje konekciju internet sa racunara na koji je ADSL a na ostale da stavi automatski ip kad bude pravio mrezu.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kotor -Kingdom Posts: 7980
    Posts
    272
    Rep Power
    0

    Default

    za sta sluzi adsl ruter?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    under your bed
    Posts
    587
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Borchez View Post
    Ne moze da podesva ip na sva tri kompa ako oce da idu na net preko jednog... treba da sheruje konekciju internet sa racunara na koji je ADSL a na ostale da stavi automatski ip kad bude pravio mrezu.
    Ako ce da koristi switch konekcija nece ici preko jednog racunara vec direktno na adsl ruter.
    nah, pravi muskarci nemaju sig...

  7. #7
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kotor -Kingdom Posts: 7980
    Posts
    272
    Rep Power
    0

    Default

    oce li mi ko rec sta je adsl ruter? o t-coma dobijam adsl d-link modem, a sta je ruter?

  8. #8
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    179
    Rep Power
    10

    Default

    O karakteristikama ADSL opreme koje nudi T-Com ( D-Link 360R, D-Link 584T, D-Link 684T ) možete pročitati na sljedećoj adresi:
    http://www.t-com-cg.com/privatni.aspx?akcija=413

  9. #9
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    484
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by djoko View Post
    Kako umreziti 3 racunara (2 pc-ja + 1 laptop)
    -sva 3 comp imaju mrezne kartice
    -ova 2 pc su vec umrezena sa crossover kablom i dijele adsl konekciju, znaci samo treba da 'dodam' ovaj laptop..
    -sta ce mi trebati od hardvera, vjerovatno cu morati da kupujem switch?
    Uzmes fino ovaj D-Link 684T modem i WLAN karticu za lap i eto ti,svi su umrezeni i na sve imas ADSL.Taj modem podrzava povezivanje 4 PC-a i WLAN povezivanje tako da mozes i jos 2 desktopa da uzmes .
    Ne znam da li ti je ovo najjeftinije resenje posto mi je umrezavanje nova oblast, ja sam uzeo ovaj modem prije par dana da bih imao ADSL i na desktopu i na laptopu po cijeloj kuci posto mi lap podrzava WLAN i ujedno ih umrezio a da nisam ni znao da cu to da postignem .

  10. #10
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    110
    Rep Power
    9

    Default Gigabyte GN-AP01

    Ja bih da spojim ovako nesto- ima li ideja za umrezavanje:

    http://img412.imageshack.us/img412/2...irelessfd0.jpg

    Moze li sharing konekcije?

    http://img412.imageshack.us/img412/7598/adsltcomxa5.jpg


    Srodna tema na forumu:

    http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?t=20787

  11. #11
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    at your place, wrecking havoc
    Posts
    2,136
    Rep Power
    8

    Default

    Last edited by Don_Sharky; 21-04-07 at 00:10.
    Code:
    Yoda lives! ;)

  12. #12
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    3,294
    Rep Power
    468

    Default

    Uzmi Wireless Router od T-Com-a (doplata ce te izaci nesto sitno - reda velicine par desetina EUR) i ne brini brigu:

    - Imas DHCP server da povezujes koliko hoces klijenata,
    - Imas Wireless za klijente koji to zele i mogu,
    - Imas 4 porta za kablase.

    Svaki se kaci na net nezavisno, tako da nema dial-up konekcije niti Internet Connection Sharing-a. Po prijemu uredjaja, ostaje ti jedino da promijenis SSID, dodas enkripciju i MAC filtering te podignes wireless.

    Nista petljanje sa IP adresama po klijentima.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    110
    Rep Power
    9

    Default

    Zavrsio sam ja ovo davno. Bridzovao kartice,sherovao adsl konenciju, povezao AP i radi sve.

    Koju enkripciju koristite na AP-u?

  14. #14
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,607
    Rep Power
    1026

    Default

    Najbolja varijanta je kupiti (ako imate D-360R) neki WiFI Ap sa nekoliko LAN portova. Onda povezes taj WiFi Ap (wan port) i ADSL D-360R, a klijent racunare povezes preko WiFi (podesiti bar wep key) ili preko LAN portova na tom WiFi AP. U podesavanju WiFi Ap-a podesis da on uspostavi PPPoE konekciju (username@cg.yu...) i to je to...

  15. #15
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    110
    Rep Power
    9

    Default

    Ma zavrseno je to davno sa ovim sto imam. Nego citao sam par tema na internetu o razbijanju wep enkripcije, pa me zanima koliko je dobra zastita. Cak se i mac adrese kloniraju.

  16. #16
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    240
    Rep Power
    9

    Default

    Ja sam drvio 5 dana sa shareovanjem konekcije izmedju 2 kompa.
    Svi parametri (IP adrese) bili su podeseni ali nikako da klijent otvori stranicu. Na kraju mi je dopi***** i zvao sam podršku. Sa njima sam pričao jedno 30 minuta minimum i opet mi ništa nisu pomogli. Onda u naletu inspiracije uđoh u network connections-adsl-properties-advanced i uprijeh iz radoznalosti donji settings. Tu sam čekirao sve što je bilo s tim što sam svaki put morao ukucati IP adresu klijenta.
    Ostatak dana sam skakao po kući jer me taj problem mučio nedjelju dana

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 35
    Last Post: 24-11-12, 17:31
  2. ŽIVOT DUKLJANSKE KRALJEVINE
    By G R A D in forum Istorija
    Replies: 5
    Last Post: 26-07-11, 12:42
  3. SVA SVOJERUCNA PISMA VLADIKE DANILA PETROVICA
    By G R A D in forum Istorija
    Replies: 40
    Last Post: 11-01-10, 11:56
  4. kako umreziti dva racunara u jednom stanu
    By podgoricanka in forum Internet
    Replies: 13
    Last Post: 04-02-07, 01:29
  5. Sveveliko Srpstvo se zasniva na golim interesima
    By Petar Mrvaljevic in forum Buducnost Crne Gore
    Replies: 88
    Last Post: 20-02-05, 18:52

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •