Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 75 of 85

Thread: Koji biznis poceti?

 1. #51
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  1,288
  Rep Power
  0

  Default


  Navijam za ostale show-wow-e od tebe.

 2. #52
  Join Date
  Feb 2004
  Posts
  1,088
  Rep Power
  99

  Default

  Salu na stranu,

  Nevjerovatno je koliko mladjarije sjedi besposleno i mlati praznu slamu. Samo se zale, ne preduzimajuci nista da nesto promijene... A Cetinjani su tu sampioni. Samo zamisljaju neke jake biznise i lovu do krova. Ne daj boze da se late neke alatke. To je ponizenje, to nije za ljude, to je samo za budale i nikogovice... I u Cg uopste toga ima u enormnoj kolicini. Zanati se smatraju nedolicnim, a samo stolica i sto su dolicni. Makar i za nikakvu platu. Morali bi do odu kod Milovana malo u Dansku, da vide kako se doslo do visokog standarda u toj zemlji...

 3. #53
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  Crna Gora
  Posts
  1,696
  Rep Power
  16

  Default

  Ajde ti malo dodji da zivis na Cetinje, pa iskoristi te velike prilike za biznis i zaradi pare.
  I am patiently waiting here
  to see which of us survives
  when all of this collides
  with reality..

 4. #54
  Join Date
  Feb 2004
  Posts
  1,088
  Rep Power
  99

  Default

  Quote Originally Posted by independent girl
  Ajde ti malo dodji da zivis na Cetinje, pa iskoristi te velike prilike za biznis i zaradi pare.
  Iskreno, ako ne bih mogao nista, tada bih isao iz Cetinja! Radije nego da sjedim i kukam...

 5. #55
  Join Date
  Feb 2004
  Posts
  19,352
  Rep Power
  943

  Default

  Quote Originally Posted by independent girl
  Ajde ti malo dodji da zivis na Cetinje, pa iskoristi te velike prilike za biznis i zaradi pare.
  Ocemo li da susimo prsute ja i ti?
  Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

 6. #56
  Join Date
  Feb 2004
  Location
  Crna Gora
  Posts
  1,696
  Rep Power
  16

  Default

  Quote Originally Posted by hercules
  Ocemo li da susimo prsute ja i ti?
  Ja cu bit' za marketing zaduzhena
  I am patiently waiting here
  to see which of us survives
  when all of this collides
  with reality..

 7. #57
  Join Date
  Feb 2004
  Posts
  1,145
  Rep Power
  11

  Default

  Najjaci je biznis u CG uclaniti se u DPS

 8. #58
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Orja luka
  Posts
  5,156
  Rep Power
  556

  Default

  Mnogo interesantan clanak sa aspekta svakog biznisa objavljan u EKONOMISTU Beograd

  Berze u Crnoj Gori dostigle popularnost igara na sreću

  “Ludilo” će trajati do kraja godine

  PODGORICA – Crnogorske berze dostigle su popularnost igara na sreću, a trgovanje hartijama od vrijednosti postao je jedan od najunosnijih, ali i najluđih poslova, jer sve više građana prodaje nekretnine ili se zadužuje da bi zaradili - piše beogradski Ekonomist.
  Samo od majskog referenduma do danas „pametnim ulaganjem“ na crnogorskim berzama moglo je da se zaradi od 60 do 70 odsto, a tržišna kapitalizacija je sa referendumskih 1,3 milijarde eura dogurala do dvije milijarde, što je 110 odsto crnogorskog BDP-a.
  Akcija KAP-a, na primjer, sa prošlosedmičnom cijenom od 8,4 eura, od referenduma je utrostučila vrednost, Elektroprivrede je skočila 25 odsto, Luke Bar skoro sto odsto, koliko i Jadransko brodogradilište.
  Istovremeno, indeks Moste porastao je 67,5 odsto, a NEXPIF više od 64 odsto. Moste je oborio rekorde u regionu i zabilježio rast od 450 odsto, a više od sto miliona eura investirano je na crnogorsko tržište kapitala.
  Indeks Beogradske berze porastao je istovremeno 39 odsto, bukureštanske 29,5 odsto, zagrebačke 26, sofijske 30 odsto, a indeks ljubljanske berze čak je i opao, 7,1 odsto.
  Takvu eksploziju dio stručne javnosti protumačio je kao jasan signal da Crna Gora posjeduje potencijal za razvoj tržišta kapitala. Drugi su rast komentarisali političkim smirivanjem i sve većim brojem investitora iz Crne Gore i Hrvatske, tvrdeći da uzimanje kredita i kupovina akcija nijesu samo crnogorski specijalitet.
  Rade Rakočević, iz beogradske brokerske kuće Senzal, objašnjava da je u Sjedinjenim Američkim Državama normalno dobiti tri do pet puta više novca od uloženog i da je slična situacija i u Hrvatskoj.
  Problem je samo što u Beogradu nema banke koja bi ponudila takvu uslugu klijentima, i što ih, uglavnom , najviše zanima što veća kamata na kredit.
  Analitičari, ipak, upozoravaju da bi gurmani crnogorskih akcija apetite trebalo da smanje, jer, kako se očekuje, „ludilo“ bi trebalo da traje do kraja godine.
  Ekonomista Vladimir Gligorov objašnjava da postoji opasnost da se u tome pretjera, pa da u nekom času mora da dođe do pada vrijednosti.
  - Ali to ne bi trebalo da dovede do kraha ili do nekih većih poremećaja - kaže on.
  Analitičar podgoričke brokerske kuće Monte Adria Uglješa Vučinić objasnio je da su kompanije na početku privatizacije bile jako potcijenjene.
  - Sada su, međutim, cijene nekih kompanija na berzi blizu onima za koje treba da se pitamo ko je spreman da ih plati u skladu sa njihovim sadašnjim poslovanjem - rekao je on.
  Ako bi se, kako je dodao, poslovanje poboljšalo kao i aktivnost menadžmenta, bilo bi manje prostora za bojazan.
  Slična situacija je i sa privatizacionim fondovima koji su se približili diskontu svojih neto sadašnjih vrednosti u prosjeku od 15 do 20 odsto.
  Vučinić procenjuje da je Telekom kompanija čija vrijednost raste na realnim osnovama, a, dugoročno, najbolja investicija za velike investitore, jeste turizam.
  - Gro investitora, dosad, su činili Slovenci, mada je sve više i hrvatskih investicionih kompanija - kazao je predsjednik Komisije za hartije od vrednosti Crne Gore Zoran Đikanović.
  Procjenjuje se da su samo oni od 2002. godine u crnogorske hartije uložili oko 200 miliona eura, što je od ukupnog prometa na berzama, gotovo, polovina.
  Najintenzivniji su, ipak, bili prošle godine kada su uložili do 100 miliona eura. Sve je više investitora i iz Srbije, a procjenjuje se da se za prethodnu godinu i po iz Srbije u crnogorske hartije slilo i do deset miliona eura.

  Crna Gora ima najniži porez na dobit preduzeća u regionu, devet odsto.
  - Kada se govori o meteorskom usponu crnogorskog tržišta kapitala, treba imati u vidu i makroekonomsku stabilnost - kaže Đikanović.
  Ponovan blagi rast akcija, nakon pada krajem godine, analitičari očekuju polovinom 2007. sa reformom penzionog sistema, odnosno nakon pojave penzionih fondova i, očekivanog, rasta tražnje. (Mina biznis)

  Prodao stan, na berzi višestruko zaradio
  Tridesetogodišnji M. M. iz Podgorice prije godinu je prodao stan i svih 30.000 eura uložio u akcije crnogorskih kompanija. Do danas je zaradio još toliko, a od 2002. godine, kada je počeo da trguje akcijama, »teži« je za više od 150.000 eura. Počeo je sa svega 2.000 dolara, trgovao sa skoro dvadeset odsto akcija kotiranih na crnogorskim berzama, a za pola godine na jednoj hartiji znao je da zaradi od 20 do 500 odsto. Procjenjujući da još može da se zaradi na akcijama Rudnika uglja i boksita, Željeznice i investicionim fondovima, sagovornik Ekonomista nije negirao mogućnost da uskoro proba da zaradi i na berzama u regionu.
  "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

 9. #59
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Orja luka
  Posts
  5,156
  Rep Power
  556

  Default

  Kako Bone-a obraduju ovakvi mali , a dosjetljivi i UKLOPLJENI (sto-no-kazu ODRZIVI) proizvodjaci.

  Eko-meduza” hranu proizvodi isključivo od domaćih sirovina

  Medalje svjedoci kvaliteta

  Bjelopoljska “Ekomeduza” proizvodi džemove, marmelade, sokove, pasterizovano povrće, voćne rakije, i to isključivo od domaćih sirovina, a prodaju i ljekovito bilje, povrće i šumske plodove. U ovoj firmi ističu kako jedini u Crnoj Gori imaju zaokruženu proizvodnju sa prodajom gotovih proizvoda od domaćih sirovina i podsjećaju da su nedavno na Novosadskom sajmu dobili četiri nagrade, od čega tri zlatne. U ovom preduzeću planiraju i proizvodnju ratluka, želea, šećera u kockama, čajeva, kao i uzgoj gljiva, posebno istočnjačke vrste - šitake

  IZ “Ekomoeduze” tvrde da su potvrda kvaliteta nagrade sa Međunarodnog sajma u Novom Sadu, na kojiem su sa četiri poslata proizvoda osvojili četiri nagrade, tri zlatne i jednu srebrnu, u konkurenciji u kojoj je učestvovalo više od 6. 000 proizvoda.
  Firma je počela da radi 1958. godine pod imenom “Crnogorka”, a nakon nekoliko godina u sklopu korporacije “Budimka” iz Požege pod nazivom Fabrika za preradu voća i povrća. Početkom 2004. godine stvoreno je preduzeće AD “Ekoflora”, a nakon vlasničke tranformacije iz društvenog u privatno vlasništvo nastala je “Ekomeduza”.
  U protekle dvije godine generalni direktor i vlasnik “Ekomeduze” Jezdimir Vujičić uložio je znatan novac u rekonstrukciju zgrade i sanaciju 10 bazena, kapaciteta 55 tona.
  Remontovana je i kotlarnica sa dva parna kotla, a na poljoprivrednom dobru Jelah zasijana je heljda, kao primjer ekološke i zdrave poljoprivredne proizvodnje.
  - Naše preduzeće proizvodi džemove, marmelade, sokove, pasterizovano provće, voćne rakije, ljekovito bilja, povrće i šumske plodove. Iskustvo u distribuciji proizvoda i veliki broji poslovnih partnera omogućili su da se brzo uključimo u tržišnu utakmicu – ističe Vujičić.
  On podsjeća i na i procjenu tržine vrijednosti objekata, pošto je ukupna vrijednost procijenjena na 4.202.373 eura.
  - Preduzeće ima 8.344 kvadratna metra pod prozvodno - poslovnim objektima, kao i 3.425.418 metara kvadratnih zemljišnih porvšina – podsjeća on.
  U ovoj firmi napominju i da je veliki poptencijal bjelopoljske opštine za poljoprivredu, pošto ta grana u bjelopoljskoj opštini predstavlja 25 odsto poljoprivrede sjevera Crne Gore, iako je poljoprivredni potencijal opštine iskorišćen oko 40 odsto, što sve ukazuje na realne mogućnosti da se povećaju površine pod voćnim zasadima i povrtlarskim plantažama.
  Jadranka Ćetković «Eliksir života»
  U «Ekomeduzi» podsjećaju da su, za nepunu godinu osvojili tehnološki program za tridesetak proizvoda, ali planiraju i da prošire asortiman i nabrajaju razne vrste džemova i marmelada, sirupe, razne salate od krastavaca, papriku, cveklu, kao i heljdu. U ovom preduzeću planiraju proizvodnju ratluka, želea, šećera u kockama, čajeva, kao i uzgoj gljiva (šampinjoni, bukovača, šitake). - Gljiva šitake sve je popularnija među proizvođačima zdrave hrane. Zahvaljujući njenim ljekovitim svojstvima usvojena je masovna proizvodnja ove istočnjačke gljive, koju Japanci zovu “eliksirom” života. Šitake sadrži proteine, minerale ( kalcijum, fosfor, gvožđe, bakar, cink, magnezijum), lipide, ugljene hidrate – nabrajaju u “Ekomeduzi”, uz objašnjenje da se ta gljiva koristi u liječenji mogih bolesti, posebno za snižavanje holesterola, kod kardiovaskularnih bolesti, za jačanje imunoločkog sistema organizma, djeluje antivisrusno, smanjuje ugruške, koči rast ćelija karcinoma…
  "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

 10. #60
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Orja luka
  Posts
  5,156
  Rep Power
  556

  Default

  Kad sam rekao prije jedno deset godina da bih nalozio da se u dolini zete krave oporezuju najstrasnije, nebi li ubijedio njihove vlasnika da se lise krava (za ciju ishranu treba 5 rala zemlje po kravi), jer za bjelopavlicku zemlju, pa i za Cemovsko polje NISU KRAVE, no intenzivna plastenicka poljoprivreda, proizvodnja cvijeca, ranog povrca, mandarina i sl-SMIJALI SU MI SE! Evo, Bogu hvala, sada malo-malo pa plastenik u Bjelopavlicima, a EVO SMO POCELI DA IH PROIZVODIMO SAMI, sto me posebno raduje:

  U Kopitu Petrovića kod Danilovgrada prezentiran prototip plastenika "Montenegro 1000" koji je proizveden u Crnoj Gori

  Plasteničkom proizvodnjom povećati izvoz


  Danilovgrad, 30. avgusta- U Crnoj Gori je trenutno pod plastenicima 90.000 metara kvadratnih ili 60 odsto više nego prije tri godine kada je ova proizvodnja započeta. U narednom periodu površine pod plastenicima moraju se povećavati što je dobar način za smanjenje uvoza i povećanje izvoza. To je kazao Zoran Vukčević, direktor Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća u danilovgradskom selu Kopito Petrovića prilikom prezentacije prototipa plastenika "Montenegro 1000" na imanju Veselina Ćeranića .
  Plastenička proizvodnja ima perspektivu . U prošloj godini uvoz hrane smo smanjili za blizu 25.000 eura . To pokazuje da domaći proizvodi cijenama i kvalitetom mogu da budu konkurentni na inostranom tržištu . Oni mogu da se bore sa stranim brendovima. Umjesto uvoza stranih proizvoda Crna Gora je sada u mogućnosti da izvozi. U narednom periodu ćemo upravo zbog toga ali i boljeg korišćenja domaćih resursa povećati plasteničku proizvodnju jer imamo sve uslove za to. Naš prioritet je izvoz. Za šest mjeseci ove godine izvoz povrća iz Crne Gore bio je veći za 2.500 tona nego prošle godine. Izvezeno je uglavnom u BiH, Hrvatsku, Sloveniju i EU. Naša namjera je da stvorimo robne proizvođače koji će pomoći u realizaciji resursa, boljem zapošljavanju, kaže Vukčević.
  Predsjednik danilovgradske opštine Milorad Vuletić, kaže da je perspektiva ove opštine upravo u razvoju plasteničke proizvodnje, turizma, povećanju poljoprivrednih površina, ali i eksploataciji arhitektonskog mermera... Otvaranje manjih i srednjih preduzeća i bolje korišćenje resursa poboljšaće kvalitet života građana, kazao je Vuletić, podsjećajući na veliku pomoć Vlade u dosadašnjem razvoju . U našoj opštini još je oko 17.000 hektara zemljišta nedovoljno obrađeno. U narednom periodu, to se mora popraviti .Po prvi put Crna Gora odnosno danilovgradsko preduzeće ZIP napravilo je plastenik. Do sada smo ih uvozili .
  Pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Marković kaže da će Crna Gora u narednom periodu povećavati proizvodnju i izvoz . Povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda najbolja je potvrda njihovog kvaliteta. To znači da Crna Gora izgrađuje ekonomski ambijent za povećanje proizvodnje, a proizvođači nalaze nove načine za plasman proizvoda. Vlasnik plastenika Milisav Ćeranić kaže da je u ovu proizvodnju krenuo uz pomoć kredita Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća . Zasadio sam 3000 struka paradajza, a očekujem prinos od 20 tona. Za mjesec i po počinje berba . Vjerujem da ćemo veoma brzo vratiti uloženo, kaže on.
  "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

 11. #61
  Join Date
  May 2006
  Location
  Podgorica
  Posts
  173
  Rep Power
  9

  Default biznis ideje...

  primjetio sam na nekim forumima ovaj topic....

  pa me zanima..sto je to sto bi moglo da se otvori u pg i cijeloj cg...sto bi dobro funkcionisalo..a vec ne postoji..od nekih malih ideja pa do vecih...

  primjetio sam da ima dosta ljudi koji su trenutno u inostranstvu a javljaju se na forum...pa nesto sto je recimo zazivjelo u inostransvu...i postoji mogucnos i kod nas..bliskoj ili sadasnjoj buducnosti...nesto sto bi moglo da funkcionise...
  Last edited by popesku; 08-12-06 at 02:32.

 12. #62
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  1,288
  Rep Power
  0

  Default

  Lijepa tema zaista....

  1. prvo da potpishemo neki oblik consulting contract...
  2. dan consultinga je US $ *,*** sa idejama i kompletnom razradom, cost benfit analiza projekta, feasibility study, plus all expenses potpuno pokriveno od klijenta.
  3. pored direktnog placanja troshkovi kontakata, + placanje sa procentom od posla od obezbedjivanja kreditne linije, + za izradu kompletnog business plana.
  4. garantovan uspjeh sa svakim projektom koji vlasnik izabere 13. #63
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Trg zrtava DPSa BB
  Posts
  10,979
  Rep Power
  1065

  Default

  1.Solarni uredjaji ako poskupi cijena elenergije.
  2.Mashina za muzu koza i ovaca..
  3.Mini SIRIONA.
  4.Tov junadi.
  5.Silaza za ishranu GOVEDI.
  6.Sushenje shljiva bez koshpica i plasman sa atestom.
  7.Proizvodnja shampinjona.
  8,Solarni uredjaji za rasvetu na PLANINSKIM KATUNIMA i mini naseljima.
  Ili podji u bilo koji veci TRZNI CENTAR,
  i pochni od bilo kojeg proizvoda, ako mozesh bolje, ljepshe i jeftinije, pochni svoju proizvodnju, ali prvo se raspitaj za NABAVNU CIJENU IZ KINE.

  Evo u Dansku , BIJELI LUK IZ KINE,
  SUVE SHLJIVE IZ KALIFONIJE,
  DALMATINSKI PRSHUT iz Slovenije -Sezana.

  U trzne CENTRE, pochni od LOPATE I MOTIKE,
  ili kad udjesh u svoju kucu,
  kad otvorish vrata,
  dje cesh sa CIPELAMA, dje sa KAPUTOM, kakva je lampa u HODNIKU ima li OGLEDALA, pa RAM ZA OGLEDALO ITD.

  Mucni malo GLAVOM.
  Od metala, drveta bez crveta, od kamena ili cimenta,
  vidji od kojeg bi materijala neshto SKRPIO za GLOBALNO TRZISHTE, ne zaboravo cijenu TRANSPORTA.

  Ova tema je prezvakana po deseti put i na PzP podforumu ekobnomija sa masu ideja TRENUTNO JE KISHELI KUPUS U MODI CIJENA JE ZA KG OKO 3 EURA.
  Last edited by milovan; 08-12-06 at 05:36.
  IM - Old Bone
  Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

 14. #64
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  niksic
  Posts
  618
  Rep Power
  0

  Default

  oce to sa tim konsaltingom

 15. #65

  Default

  Quote Originally Posted by LadyDaytona View Post
  Lijepa tema zaista....

  1. prvo da potpishemo neki oblik consulting contract...
  2. dan consultinga je US $ *,*** sa idejama i kompletnom razradom, cost benfit analiza projekta, feasibility study, plus all expenses potpuno pokriveno od klijenta.
  3. pored direktnog placanja troshkovi kontakata, + placanje sa procentom od posla od obezbedjivanja kreditne linije, + za izradu kompletnog business plana.
  4. garantovan uspjeh sa svakim projektom koji vlasnik izabere  Yeah right, samo da naces budalu koja ce ti dati pare...
  Vjerovatno neku koja ima masa para, pa ono.. ajde, tako se radi u evropi. A ja sa 20tak hiljada kapitala za toliko para koliko traze "strucni" konsultanti mogu da platim par mjeseci zakupa za prostor koji trazim, a kad krene posao, nista me vise ne zaustavi... Samo da mi je znati ko pada na te fore i prodavanje pameti. Najbolje da za 650.000 ljudi ne znam sta ce ici, a sta nece. Sve mislim da ovi strucni konsultanti znaju mentalitet i fukarluk podgoricki... I spasice te strucni konslutant od korupmiranih vukova iz vlasti...Ae... vidimo se
  Last edited by Strani Placenik; 08-12-06 at 12:22.
  What is your training routine?!
  WESTSIDE!!!

  Rent-A-SonyPS (kucna dostava!)


 16. #66
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  1,288
  Rep Power
  0

  Default

  Quote Originally Posted by Strani Placenik View Post
  Yeah right, samo da naces budalu koja ce ti dati pare...
  Vjerovatno neku koja ima masa para, pa ono.. ajde, tako se radi u evropi. A ja sa 20tak hiljada kapitala za toliko para koliko traze "strucni" konsultanti mogu da platim par mjeseci zakupa za prostor koji trazim, a kad krene posao, nista me vise ne zaustavi... Samo da mi je znati ko pada na te fore i prodavanje pameti. Najbolje da za 650.000 ljudi ne znam sta ce ici, a sta nece. Sve mislim da ovi strucni konsultanti znaju mentalitet i fukarluk podgoricki... I spasice te strucni konslutant od korupmiranih vukova iz vlasti...Ae... vidimo se
  hahahahahaha u svijetu se zna sta je sta, a to sto Crnogorci misle da su pametniji jer su piljarstvom obrnuli neke pare, to je drugo i kratkog trajanja. Veca riba, kako ono bjeshe? Sve ce se to ochistiti.
  Budale misle da su pametne i da umiju bez savjetnika, dok pametni koji imaju dosta nece da rizikuju.
  Ovo oko shishnjarskih poslova, tipa gdje jedan profiter uchi u hodu od drugog... to je ipak za CG i slichne banana republike, a sto reche moj Mileta ..u pechurke i okopavanje paprika.

  Poz.

  p.s. za te tvoje mini binise imash dovoljno struchnih savjetnika u CG, ne trebaju ti strane Co.

 17. #67
  Join Date
  Apr 2004
  Posts
  803
  Rep Power
  919

  Default

  Quote Originally Posted by LadyDaytona View Post
  hahahahahaha u svijetu se zna sta je sta, a to sto Crnogorci misle da su pametniji jer su piljarstvom obrnuli neke pare, to je drugo i kratkog trajanja. Veca riba, kako ono bjeshe? Sve ce se to ochistiti.
  Budale misle da su pametne i da umiju bez savjetnika, dok pametni koji imaju dosta nece da rizikuju.
  Ovo oko shishnjarskih poslova, tipa gdje jedan profiter uchi u hodu od drugog... to je ipak za CG i slichne banana republike, a sto reche moj Mileta ..u pechurke i okopavanje paprika.

  Poz.
  p.s. za te tvoje mini binise imash dovoljno struchnih savjetnika u CG, ne trebaju ti strane Co.
  Tun ionako ne treba velike price, no je dosta proci kroz Bjelopavlice i vidjeti onu gomilu, bez ikakvog reda sagradjenih rushevina, koje su oni "pametni" i bliski (samoupravnoj) vlasti gradili a financirala ondasnja (permanentna) inflacija... Skolski primjer primjene pogubnog samoupravnog polu-znanja, jer onaj koji je nesto u zivotu naucio, nikad nece uloziti u bilo kakvu rabotu koju ne zna i u koju se ne razumije.... Osim shishnjara, jer njihova rabota je bash ona - nikakva...

  Ali, lako je sa obichnim shishnjarima, no coeka nagrde oni - duhovni...

  No to je druga i duga pricha...

  Pozdraf!

  - M -
  Last edited by metuzalem; 08-12-06 at 14:36.

 18. #68
  Join Date
  Feb 2004
  Posts
  1,088
  Rep Power
  99

  Default

  Za 90% privatnih poslova u CG nikakav konsalting nije potreban. Tj. prave ih ljudi po osjecaju ili po poznanstvima sa bitnim ljudima. Najbolje ih rade neobrazovani ljudi, jer takvi nemaju visak razmisljanja, idu direktno i optimisticki, ne filozofiraju mnogo i ne plase se, jer imaju sigurna ledja za slucaj 'ne daj boze' .
  Za poslove proizvodnje i trgovine, pristalica sam da ih rade ljudi koji imaju pojma o svemu tome. Vecina ostalih je zglajzala na nekim banalnim stvarima o kojima nije vodila racuna ili nije ni znala da su bitne.

  Mene trenutno zanima moze li covjek solidno raditi negdje van ovih nekoliko profitabilnih CG firmi (telekomunikacije i bankarstvo) na bazi svoje tehnicke diplome, informatike i znanja jezika. Ako neko ima informaciju, volio bih popricati o tome...

 19. #69
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  U predsoblju Bogova
  Posts
  2,726
  Rep Power
  44

  Default ................!

  Quote Originally Posted by forumen View Post
  Mene trenutno zanima moze li covjek solidno raditi negdje van ovih nekoliko profitabilnih CG firmi (telekomunikacije i bankarstvo) na bazi svoje tehnicke diplome, informatike i znanja jezika. Ako neko ima informaciju, volio bih popricati o tome...
  Rizikujem da mi kazes da te pratim!

  Salu na stranu, cuo sam da beogradska firma koja je nadzorni organ u projektu izgradnje trece trake od Splendida, do Kamenova (ne znam tacko dokle ide...) trazi nekog bas sa tim karakteristikama koje si opisao.... vrijedi probati jer im je to prvi projekat u CG, a firma dobra...
  Caesar`s wife must be above suspicion

 20. #70
  Join Date
  Feb 2004
  Posts
  1,088
  Rep Power
  99

  Default

  Quote Originally Posted by Thomas_O_Malley View Post
  Rizikujem da mi kazes da te pratim!

  Salu na stranu, cuo sam da beogradska firma koja je nadzorni organ u projektu izgradnje trece trake od Splendida, do Kamenova (ne znam tacko dokle ide...) trazi nekog bas sa tim karakteristikama koje si opisao.... vrijedi probati jer im je to prvi projekat u CG, a firma dobra...
  Haha,

  OK, dobra informacija, mada je vjerovatno u pitanju gradjevinska ili arhitektonska struka. Nesto slicno bi mi odgovaralo ako je u pitanju elektronika ili informatika. Ako imas ime te firme, ili neku blizu informaciju, posalji mi na mail. Thanks in advance ...

 21. #71
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  brijeg Ćukovića
  Posts
  991
  Rep Power
  0

  Default

  izvoz kamenja iliti krša u holandiju.

 22. #72
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  niksic
  Posts
  618
  Rep Power
  0

  Default

  ili izvoz vode za arabiju i vracanje goriva nazad

 23. #73
  Join Date
  May 2006
  Location
  Podgorica
  Posts
  173
  Rep Power
  9

  Default

  Quote Originally Posted by LadyDaytona View Post
  Lijepa tema zaista....

  1. prvo da potpishemo neki oblik consulting contract...
  2. dan consultinga je US $ *,*** sa idejama i kompletnom razradom, cost benfit analiza projekta, feasibility study, plus all expenses potpuno pokriveno od klijenta.
  3. pored direktnog placanja troshkovi kontakata, + placanje sa procentom od posla od obezbedjivanja kreditne linije, + za izradu kompletnog business plana.
  4. garantovan uspjeh sa svakim projektom koji vlasnik izabere


  previse si ozbiljno shvatila temu..

 24. #74
  Join Date
  May 2006
  Location
  Podgorica
  Posts
  173
  Rep Power
  9

  Default

  Quote Originally Posted by milovan View Post

  Ova tema je prezvakana po deseti put i na PzP podforumu ekobnomija sa masu ideja TRENUTNO JE KISHELI KUPUS U MODI CIJENA JE ZA KG OKO 3 EURA.
  ok,ali nema svako pristup tim forumima pa ni ja...

  sa rastom standarda, mijenjaju se potrebe ljudi,samim tim ljudi se okrecu novim idejama,i neke stvari koje se nisu mogle zamisliti ranije sad su zazivjele..

  konkretno na temu su me asocirali neki poznanici iz majamija koji recimo se bave..organizovanjem proslava,svadbi rodjendana,koktela...itd sve ja na njima da to pripreme,pocev od mjesta,hrane..pica. i cijelokupne organizacije, i veoma dobro zaradjuju...mada mislim da neki pokusaji toga u cg vec postoje..i neke druge ideje..da ih ne navodim sad...u pitanju su ideje usluznog tipa...
  trziste usluga je veoma dobro zazivjelo,proizvodnja jos kaska...

  sto je to cemu bi se mogli okrenuti,kokretno me interesuju ideje iz inostranstva...primjer sto sam naveo,je sitnica,ali donosi mnogo para i nije ga tesko relaizovat,ljudi vise nemaju vremena da se bave tim stvarima,i prepustaju se drugima da to obave..
  znaci sto je to,za cim ce se javiti potreba,sa daljim rastom standarda..inestranstvo je ispred nas,tako da je to vec tamo zazivjelo,samo ga treba prenijeti ovamo..
  a za izvoz kamena ,vode...vise svi znaju..samo se slabo ko usudjuje da se bavi tim biznisom..ali bice i njih sigurno vise...

 25. #75
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  1,288
  Rep Power
  0

  Cool

  Quote Originally Posted by popesku View Post
  previse si ozbiljno shvatila temu..
  izvini...ja mislila da ljude zanima kako to ide..da le lutaju bzvze
  a kako si objasnio ... izgleda da si trebao postaviti tvoju temu na vicevi i humor...da mi 'ozbiljni' ne pretjerujemo

  izvinjavam se na preozbiljno shvacenoj temi... nastavite da se zezate

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. ŽIVOT DUKLJANSKE KRALJEVINE
  By G R A D in forum Istorija
  Replies: 5
  Last Post: 26-07-11, 13:42
 2. Replies: 20
  Last Post: 17-12-10, 20:35
 3. Replies: 11
  Last Post: 02-11-10, 19:45
 4. Sveveliko Srpstvo se zasniva na golim interesima
  By Petar Mrvaljevic in forum Buducnost Crne Gore
  Replies: 88
  Last Post: 20-02-05, 19:52
 5. LJETOPIS POPA DUKLJANINA
  By GRAD in forum Knjizevnost i pozoriste
  Replies: 5
  Last Post: 28-10-04, 14:57

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •