Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 33

Thread: Koliko je potrebno da se formira baterija na lap topu prvi put

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Crna Gora ponovo !
    Posts
    1,049
    Rep Power
    9

    Default Koliko je potrebno da se formira baterija na lap topu prvi put

    Sad sam stavio da se puni , valjda kad se makne ova narandzasta lampica onda je ok je li tako ?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Pljevlja City
    Posts
    985
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ^the books of knjige^
    Sad sam stavio da se puni , valjda kad se makne ova narandzasta lampica onda je ok je li tako ?
    Trebalo bi da je tako , uostalom ako si kupio nov lap top ili bat trebao si se informistati kod prodavca u vezi toga za upustvo...
    Ko zNa zNa Ra Ra!

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    nk-bgd
    Posts
    709
    Rep Power
    0

    Default

    punjenje baterije lap topa ?
    to ti je vec formirano u fabrici, tako je meni recheno kad sam ga kupovao. isto sam procitao na netu...
    I'm coming out of my cage...

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Crna Gora ponovo !
    Posts
    1,049
    Rep Power
    9

    Default

    Koliko traje vama baterija prosjecno, kad stalno koristite lap top. Mozete li pogledati jedan film od 2 sata recimo ?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    19,290
    Rep Power
    832

    Default

    Zavisi kakva ti je baterija. Je li 2 cell, 4 cell itd. koja je arhitektura baterije. Dalje zavisi sto koristis na lap top, da li slusas muziku itd.Naravno CD/DVD uredjaj ti najvise struje trosi.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bilbao
    Posts
    14,168
    Rep Power
    629

    Arrow

    + smanjish swjtlost na ekranu
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    958
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by hercules
    Zavisi kakva ti je baterija. Je li 2 cell, 4 cell itd. koja je arhitektura baterije. Dalje zavisi sto koristis na lap top, da li slusas muziku itd.Naravno CD/DVD uredjaj ti najvise struje trosi.
    A ekran

  8. #8
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Crna Gora ponovo !
    Posts
    1,049
    Rep Power
    9

    Default

    Ajde opet da pitam, mozete li pogledati jedan film od dva sata ?

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    958
    Rep Power
    11

    Default

    Zavisi kakva ti je baterija. Ja ne mogu. Sat i po mi traje najvise.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, USA
    Posts
    2,670
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by ^the books of knjige^
    Ajde opet da pitam, mozete li pogledati jedan film od dva sata ?
    Ima hiljadu faktora koji tu ulaze. Nego reci nam, velicinu ekrana, CPU, kolicina memorije i jeli 1 moudl ili 2, koja je brzina HDa (4200,5400,7200???) i jeli gledas film sa DVDa ili direktno sa HDa?

    Ja na mom mogu oko 3 do 3,5 sata dobiti ali to je kad se smanji procesor sa 2ghz na 800mhz. Ako radim na punih 2ghz onda mi je mozda nekih 1,5 do 2 sata.
    Vozdra Hamo, Pipa i ostala ekipa.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    nk-bgd
    Posts
    709
    Rep Power
    0

    Default

    ja sam na mom lap topu gledao citav film (otprilike 2 i po sata) u vozu bez ikakvih problema... koji si uzeo lap top ?
    I'm coming out of my cage...

  12. #12
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Crna Gora ponovo !
    Posts
    1,049
    Rep Power
    9

    Default

    Ovo sam uzeo za prodaju jedan Gericom povoljno, radi super i baterija traje jedan film od dva sata i pola sata slusanja muzike

  13. #13
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    19,290
    Rep Power
    832

    Default

    Quote Originally Posted by Jack_The_Ripper
    A ekran
    Ja sam citao da CD/DVD uredjaj najvise trosi struju. Naravno i ekran je trosi ali ne koliko CDE/DVD uredjaj? Ispravite me ako grijesim?
    Mozda metalac zna vise, ovo sam ja citao na netu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  14. #14
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    MONTENEGRO
    Posts
    260
    Rep Power
    9

    Default

    Ako ovo sto je metalac rekao za overklokovanje je ok i nije stetno nesto, onda banja. Overklokujem ga samo radi filma i izgura 3 sata. Naravno film kopiran u hard disk! Najbolja varijanta zar ne metalac?
    Mila vilo pod Lovcenom, mili dome Crna Goro,
    Crne oci najmilije, MONTENEGRO IME TI JE!!!

  15. #15
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    nk-bgd
    Posts
    709
    Rep Power
    0

    Default

    da da, btw - i ja sam mislio na filmove sa hard diska...
    I'm coming out of my cage...

  16. #16
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, USA
    Posts
    2,670
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Elek3ka
    Ako ovo sto je metalac rekao za overklokovanje je ok i nije stetno nesto, onda banja. Overklokujem ga samo radi filma i izgura 3 sata. Naravno film kopiran u hard disk! Najbolja varijanta zar ne metalac?
    Nije OC, nego je moj procesor na 2.0ghz ali kada treba da se sacuva baterija onda ga spusti na 800mhz. Znaci ovo nije OVERclock ovo je UNDERclock. Za gledanje DVDa na avionu ili vozu ionako netreba vise od 800mhz, mada je moj recimo namjesten da non stop radi na 800mhz a kada vidi da nesto intensno radim onda ga prebaci na 2.0ghz ili koliko vec treba.
    Vozdra Hamo, Pipa i ostala ekipa.

  17. #17
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    9,385
    Rep Power
    1113

    Default

    uh, ja mislio da moj lap top nevalja kad mu baterija traje oko 3 inesto sata :>

  18. #18
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    MONTENEGRO
    Posts
    260
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by metalac
    Nije OC, nego je moj procesor na 2.0ghz ali kada treba da se sacuva baterija onda ga spusti na 800mhz. Znaci ovo nije OVERclock ovo je UNDERclock. Za gledanje DVDa na avionu ili vozu ionako netreba vise od 800mhz, mada je moj recimo namjesten da non stop radi na 800mhz a kada vidi da nesto intensno radim onda ga prebaci na 2.0ghz ili koliko vec treba.
    Kako da ja to namjestim na svoj laptop?
    Mila vilo pod Lovcenom, mili dome Crna Goro,
    Crne oci najmilije, MONTENEGRO IME TI JE!!!

  19. #19
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, USA
    Posts
    2,670
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Elek3ka
    Kako da ja to namjestim na svoj laptop?
    Prvo je pitanje mozes li uopste to uraditi. Koji ti je procesor?
    Vozdra Hamo, Pipa i ostala ekipa.

  20. #20
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    MONTENEGRO
    Posts
    260
    Rep Power
    9

    Default

    Amilow 7310 c
    1.4 Pentium M

    kupljen u Montex Elektronika
    Mila vilo pod Lovcenom, mili dome Crna Goro,
    Crne oci najmilije, MONTENEGRO IME TI JE!!!

  21. #21
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, USA
    Posts
    2,670
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Elek3ka
    Amilow 7310 c
    1.4 Pentium M

    kupljen u Montex Elektronika
    Posto je Pentium-M onda moze. E sada neznam kako se to izvodi iz Windows(a). Meni je na Linux(u) i nastimao sam ga da tako radi. Mislim da na Windows(u) on nemoze automatski da ga dize is smanjuje po potrebi nego mu ti moras reci. On ti ga moze automatski smanjiti ako ga iskljucis iz struje ali ne po koriscenju CPUa, mada je vrlo moguce da neki program postoji. na Google pa pogledaj.
    Vozdra Hamo, Pipa i ostala ekipa.

  22. #22
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    958
    Rep Power
    11

    Default

    Aaaaaaaaaaaaaaa, jos jedan

    Evo, gledao sam u BIOS, n nadjoh nista. Sad cu malo Googlat, pa ako na nesto naletim-javim.
    Last edited by Jack_The_Ripper; 31-01-10 at 13:57.

  23. #23
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    19,290
    Rep Power
    832

    Default

    Javi, i ja imam ovaj
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  24. #24
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    19,318
    Rep Power
    3430

    Default

    Zar to nije ona Speed step tehnologija? Da procesor automatski spušta radni takt kad se nešto nezahtjevno radi? Pentium M procesori sigurno imaju to podešavanje, ja mislim da ono dođe u originalno instaliranom OS-u. To je neki programčić u kome štelujete sve te stvari.
    U krajnjoj liniju može iz BIOS-a...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  25. #25
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    958
    Rep Power
    11

    Default

    Jes, radi se o speed step tehnologiji, i TREBALO BI da dodje instalirano sa Windowsom (takok bar pise u WinHelp-u). Ovo sto mi imamo na ove laptope je XP Home Edition, pa je mozda u tome kvaka. Ja imam instalacioni od Xp Professional al mi se ne da instalirat ga ponovo.
    Probao sam sinoc sa Linux-om (knopix live DVD) i radi. Ima u systray (ili kako li se vec to zove na Lin) ikonica baterije, i na nju kliknes denisnim i imas u procentima da smanjujes jacinu procesora.
    Znaci kvaka je u Windowsu. Kopao sam sinoc i ne mogu nigdje nac slicnu opciju. Nastavicu danas, pa ako nadjem javicu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Horoskop :)
    By independent girl in forum Gastronomija
    Replies: 15
    Last Post: 24-02-12, 16:58
  2. Replies: 47
    Last Post: 29-03-08, 23:24
  3. S V A S T A R A
    By [azzo-kSv] in forum Vicevi
    Replies: 0
    Last Post: 21-05-04, 14:26

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •