View Single Post
Old 25-03-09, 20:03
Adriatic's Avatar
Adriatic Adriatic is offline
Senior Member

Adriatic is on a distinguished road
Send a message via MSN to Adriatic Send a message via Skype™ to Adriatic

Quote:
Originally Posted by metalac View Post
Od kad postoji to meko ś i ź??
Postojaće. Za jotovano s (s+j) upotrebljavaće se ś (śutra, śever), a za jotovano z (z+j) ź (iźelica). Ima još i dz ili 3 (3epa, bi3a) (ne zna se da li će biti pisan kao kombinacija dz ili jedan fonem, nešto kao 3, za latinicno pismo)

Quote:
Originally Posted by fleka View Post
Zanimljiv pristup nema što. Doduše mislim da zanemarivanje naših slova u e-komunikaciji je problem koji treba da riješimo i koji je nastao upravo iz ovih problema standardizacije i kobnih yu fontova i mislim da je grijeh da naša slova bivaju zapostavljena, posebno zbog postojanja unicode-a (kad su se već više dogovorili).

Nijesam shvatio što si mislio sa ščć slovima da uradiš? Bojim se ipak da su isuviše česti da se svi stave u kombinaciji sa DEAD keyom...

(jedno 14 u ovom postu )
Za sva slova isti princip. Samo bi bila stvar navike kako kucati, ali znam da je meni barem, kad kucam stručne tekstove, mnogo bitnije da imam sve zagrade, srednje i donje crte, slash i backslash, i ostalu interpunkciju koja se ne upotrebljava toliko često u običnom pisanju. A nisam mislio da to bude rješenje za sve, nego da se posebno uradi ME-Latin i ME-Tech (fin naziv, ha )

Zaboravih da kažem, svaka čast na ideji za raspored za latinicu. Konačno da se zamijene Y i Z, da dođu tamo gdje im je mjesto. Samo još na ćirilici da se OBAVEZNO na mjestu (makedonskog) S stavi Z, kako bi se dobili što kompatabilniji rasporedi.