View Full Version : Montenigersi
Zelim da pokazem da monteniggersi nisu nestali iz nasih srca i da ima i dalje nas koji ih se rado sjetimo i ako se njihova grupa davno ugasila kao i zivot nebojise(neba).Zelio sam samo da postavim temu za razgovor u vezi ove grupe,komentarisite sve njihov pjesme,tekstove,muziku,koliko je tragicna bila nebova smrt idt...tema ima mnogo za razgovor a na vama je da ih pokrenete ili samo da kazete svoje misljenje ja sam zelio samo da odamo priznanje igoru,nebu,dusku i njihovim saradnicima i da kazem da su ostavili dubok trag u mom srcu(siguran sam jos u mnogo ljudi) sa njihovim pjesmama.[/b]
jedino od svega zalim nebovu pogibiju jer mi je jako jako bio drag momak.sto se tice pjesama bile bezveze,taman koliko li je ovaj crni nigor danas.
Momci su kao pojava bili VRH! Svudje su ih voljeli, slusali ih i divili im se. Textovi su im definitvno najjaca strana. Recimo Aj pa se kroz grad zajebaj, Baba joka:bravo: , Pa$i pas, Zan Klod, Voljeli bi da si tu...to su textovi koje bih ja izdvojio . Ako neko zna dje mogu da skinem Pa$i pas i voljeli bi da si tu, bio bih veoma zahvalan!
Kolko sam nekad volio montenigerse, tolko mi je sad odvratan :burp: Niggor. Oce da zivi od stare slave, ali ne ide, pa se svudje ubaca, svudje ga ima...shnjura se. Ne bi me zacudilo da ga vidim sa Beki Bekic pod ruku.
8) 8) 8) :joint:
Miss_Lucifer
28-12-04, 23:48
ima li ikakve shanse da covek nadje njihov cd ovdje?
eh ja sam ih volio bili su mi zanimljivi!
imam drugi njihov cd s vremena na vrijeme ga pushtim ono radi reda!
Mada mi se pasji pas svidja namrtvo jes da su malo visshe pozajmljivali stvari od crnja al ebiga !!
na www.zavisni.net ima nesto njihovija pjesama izmedju ostalija i pasji pas sto je lik trazio a inace imam ja sve kome treba nek se javi narezacu
mnogo sam ih volio a ducka diesel i dan danas znam napamet :)
imam kasetu sa svim njihovim pjesmama i i dalje je ponekad uz uzivanje preslusam.
ima li ikakve shanse da covek nadje njihov cd ovdje?
IPS ili Mozart cd shop
...pasji pas moje zlato jedino,kad god setam ulicom osjecam se fino... :roll:
neslažem se sa Tavari$-om,ja smatram da je igor i dalje jedan veliki lik koji je zadrzao svoj imidz mada u drugoj vrsti muzike ipak se dobro pokazao.ja sam vec rekao da je nebova smrt VEOMA tragicna i nemogu da se sjetim da mi je necija smrt tako tragicnije pala :cry: .Evo posto posto se do sada spominjao pa$i pas evo vam tekst pjesme,a gdje mozete skinuti ili kupiti pjesme vec ste culi pa necu smarat.Tekst nije podijeljen na strofe i stihove pa se snadjite,mozda kasnije i ,,nakacim‚‚ tekst pjesme ducka diesel.evo i teksta:
PASJI PAS
One,dva,tri,cetri,five,pasji psu ajde sada mi ne laj,idi u kucu svoju da ne dobijes krs je l si me cuo pasji psu aj sad mrs,daj mu povoda prvo pa ces vidjet malo bolje,kad pasjeg psa ja pustim da vidis bate kako kolje,jer niko nema takve volje ko moj pasji pas da kolje,kad ga pustim na siroko polje on kolje od glave redom pa na dolje,moja dzukela je dzukela prava(prava)da vidis bate ko'ka mu je ogromna glava,ko u morskog psa jaka vilica a svaki zub ka' black&decker busilica,brusi,cijelja,cupa,cjepa i otkida,svakoga za dupe on ujeda bez stida,pasji pas moje zlato jedino kad ga kod setam ulicom osjecam se fino,kratko celo,tupa glava,uho malo,za mene bi se to pseto vazda zrtvovalo,ja ga volim rppppuno znaj,drz onog tamo pasji psu,drz,drz ne daj...
REF:Moj pas,moj pas,moj pasji pas(My dog,my dog my dogy dog)...
Kad ga pustim,kad ga pustim,kad ga pustim,a dan je ljep i slobodu mu priustim,on skace od srece njusa,pisa,trci,na svako zivo bice svoje zube prci,a sjecam se kad je bio mali stvor,ko beba celik zubima vezivo u cvor i kao takvo malo tek rodjeno kuce sa vecim psima od sebe mogo da se tuce,e..a onda je poceo naglo da raste,da ste vidjeli to,da ste vidjeli da ste,na kucici je pisalo PASJI PAS voli da ujeda svje vas...
REF:Moj pas,moj pas,moj PASJI PAS...
Jednom njega napadose tri,cetri pit bula,lavez rezanje i rika se daleko cula,a onda na opste zaprepastenje sviju nas,pobjedu izvuko moj bjesni pasji pas,posle toga je dzukela svaka morala da zna,da se moraju sve bojati od moga pasjeg psa yeaa...a kako i ne bi ,kad im moj pasji pas sve koske prebi,zato Pasji psu!Ej gazda...?Budi ti uz mene!Ocu,vazda..Pa cemo bez problema,...Ka' u prkno...biti takav par kakvoga nigdje nema!!!
....i na kraju ove price nesto ce vam reci ....Ja sam pasji pas koji strasno voli da ujeda mesnate tvorevine od pozadi i sprjeda,briblizi mi se blize pa ces vidjet svoga Boga,jer cu te nanizem od glave pa do noga ..i nemoj mi nikad nikad nikad prici s ledja,jer sam pasji pas i to me strasno vrjedja,ko se samnom druzi,ko mi ljubav pruzi,ja cu biti uvjek spreman da mu se za to oduzim...yjeaaa svaka moja dlaka bice uz njega uvjek,od jutra-do mraka,ali svaki onaj koji samnom nece biti dobar koji krv moju vrelu zeli ko lopatu grobar...hm,taj,taj....taj ce uvjek biti moja zrtva i mjeso koje stomak siti,jer ja Ja sam pasji pas ja sam pasji pas i mrzim svije vas...Ja sam pas koji ce te ugrist za nogu...Budes li smrad,kunem ti se Bogu!!!!
REF:Moj pas,moj pas......
obožavam ih!!! jedini domaći rep koji volim da čujem! a ova Pasji pas je prerađena od Snoop-a i Dre-a...
likovi su bili originalni i odlicni... sjecate se hita SO I TEKILA..... lele cijelo sam ih ljeto slusao ka`budala... stvarno pozitivni likovi skroz.
Niggor radi dosta dobru muziku, al mi se kao Mc ne svidja nesto extra... malko zna da ga dosadi sa nekim upadima....
Neba se sjecam jos iz Galaksije(pokojne) koja je radila jedno vrijeme VRHUNSKI. nisam se vadio otole... a ni Nebo bogme, kolko se sjecam.
Nisam ga znao licno, al mi je skroz pozitivno djelovao.
Bem li ga, life goes on...
Sailoreagle
30-12-04, 20:11
ko je baba Joku sprshtio na dzadu... hehe
Neprevazidjeni...
Sto se tice njihovih albuma - sjecam se da sam obisao cijeli Beograd, i nisam mogao da ih pronadjem, pa sam ih narucio preko neta, tako da vam je to uvijek rjesenje (naravno, ako trazite originale :lol: )...
Stvarno su likovi super bili... Ovo shto je pocheo Igor da radi dosta je kvalitetno... Mislim za nashe prostore, dobro je da se pojavi neko sa tim house-om. AKo je to ustvari to... Jer ja ne slusham taj pravac tako da ne znam... Ali mi se svidja neshto originalno...
Samo moram iskreno reci da su hajku digli "Ne brzhe od zhivota" tek kad je onaj momak poginuo. Hm... Ispada da treba da pogine neka poznata lichnost da bi ljudi pocheli da razmishljaju... Uvrnuto, a? :roll:
Znate sta,sto se tice one pjesme pa$i pas ko ima orginal kasetu(ka ja) :) moze vidjeti da je kod te pjesme stavljeno muzika:dr dre i time su dokazali momci da su bili posteni i ne kriju da je tudja muzika,a ne ka neki koji dan danas to rade takodje su napisali i za pjesmu mladi pistolero.a ko hoce da kupi orginal kasetu(prvi album) i cd(drugi album) sam za jednog druga kupio skoro u pg u mocartu mada sam obadvije prodavnice u centar obisao i u jednu nasao jedan a u drugu drugi album tako snadjite se ljudi... :D a sto se tice pjesme ne brze od zivota kako sam ja cuo da su nebo & igor napisali tu pjesmu i onda su odustali od nje posto im se nije svidio prvi dio nje ali kada je nebo poginuo ipak je igor objavio tu pjesmu i posvijetio je nebu,tako sam bar cuo.tako da znate ljudi oni su ipak bili posteni i nije im trebala nicija smrt da bi takvu pjesmu napisali.ovaj put cu okaciti pjesmu Ko je baba Joku sprstio na dzadu,pa ako zelite tekst jos neke javite...
Ko je baba Joku sprstio na dzadu
Ujutro !!!
Bas posto zvonise zvona na crkvu
Nasli su na dzadu baba Joku mrtvu
Brzo kroz selo proso zli glas
Na dzadu se odmah skupio narod vas ...
Pitaju se svi u selu i u gradu
Sto je baba Joke mrtva na dzadu ...
Sto je baba Joke mrtva na dzadu ...
Nepomicna baba Joke na sred dzade lezi
Prisutnima suza reska vec iz oka bjezi
Djede Jovo vice lele sacu se objesit
Sto li se Joki mojoj miloj moglo desit ...
Baba Mara veli mozda je neko motkom klepio ,
Da je nije slucajno infrakt strefio
Kovac Milo se zamisljeno uhvati za bradu
Bogami je Joku neko sprstio na dzadu ...
Bas tada kad se rasplamsala rasprava
Stigo Niko milicajac
Sluzbenim vozilom marke zastava
Iz istoga izadje pita sto je bilo odje ?
Tada njemu uciljeni djede Jovo dodje ...
Neko mi je sprstio na dzadu moju Joku
Ko ce sada jadnome da mi cuva stoku
Sto to rece zacudi se milicajac cudom
Pa pomisli sam u sebi kuku majko Udo ...
Ko je baba Joku sprstio na dzadu ...
Neko od prisutnih kaza jadne Joke Jovova
Sta ce sad bez nionia pet, sest volova
Niko milicajac rece ajd tamo tisina
Zovite mi odma odje moga Kumasina
Sin mu je doktor on ce odma rec
Sto li se to Joki nasoj desilo vec ...
Ubrzo je doktor stigo u ambulantnim pezejcom
Strasnom brzinom ka sa najnovijim Bemvejcom
Milicajac Niko rece ajde rode odstupi
Da ovi moj pevejko ga po glavi ne lupi ...
Evo mi je kum moj dobri dosa
Ocete li ga pustit na mir da obavi svoj posa
Kume Joka Je mrtva a nema joj ni vola
Sumnjamo da su je odje sprstila kola ...
Snebila se narod okolo sto gleda
Dje nosimo doktor mrtvu babu pregleda
Pa kad rece da nema ni jedne slomljene kosti
Baba Mara rece naglas boze me oprosti ...
Doktor rece nisu kola no infarkt pogodio
Eto sto se babi Joki ovde dogodilo
No zovite Mirka u pogrebno preduzece
Doce on s kolima i mrtvaca preuzece ...
Malo kasnije stigo je s mrtvackom ladom
Suvi Mirko grobar sa dugackom bradom
Te iz lade iznesose drvenu kasetu
I u nju metnuse baba Joku basetu
S Mirkom ode djede Jovo
Mrtvu zenu da isprati svoju
A Niko mlicajac cera one ljude sto tu stoju
Ajd narode svakom poslom svojim
Ne mogu na ovi zalopek vise da stojim ...
Ko je baba Joku sprstio na dzadu ... x9
Pitaju se svi
Ko je baba Joku
U selu i u gradu
Sprstio na dzadu
Koma[MFHN]
31-12-04, 13:03
Imaju dobre tekstove.
Kao pojava bili su vrh,mada ja mislim da niggor zhivi na racun stare slave....
Dodushe,izdo je jedan CD,...ali taj cd,je q***
(moje mishljenje)
Mada stvarno su pozitivni likovi....,u stvari sada je samo jedan lik pozitivan
Evo posto smo do sada imali samo komentare radije bih ja da otvorimo neku diskusiju,temu za pricu.Evo naprimjer albume da prokomentarisemo ja mislim da im je prvi album bio neka vrsta eksperimenta,da vide sta ljude pali jer na njemu bilo je svega.naprimjer rep pomijesan sa tehno i dance ritmom(pop i psycho) pa onaj malo osjecajan,ustvari ne osjecajan ali blazi rep(mala plava i lorry) i sve je to onako ali pravi pogodak je bila mjesavina underground i malo fancy rep-a sa onim crnogorskim smekom i izrazima sto je nemoguce dobra mjesavina a to su naravno pjesme pa$i pas,ducka diesel,đekna i pjesma koja se malo razlikuje,ali ne puno je mladi pistolero i ove pjesme su bile najuspijesnije.Citav drugi album je uradjen u ovom underground&fancy&crnogorski smek stilu jer su takve pjesme imale uspijeha na proslom albumu.tako ako se neko ne slaze samnom ili ima drugo misljenje neka zbori :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
P.S. ljudi ipak se varate kada kazete da igor zivi na racun stare slave,on je bio lik i dalje je lik a siguran sam da ce takav i ostat.ipak je cd njegov odlican jedino mu se zamijeram sto je davno izdao svoj cd i sada se samo u tv emisijama pojavljuje i to rijetko,ja mislim da bi lik trebalo malo vise da se aktivira da pravi nove pjesme i sto je najvaznije lik bi trebalo da se angazuje da izvede domace repere malo na sunce,da ih pripomogne makar samo da ih posavjetuje...eto malo veci dodatak ali sto ces... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
rain_wind_storm
03-01-05, 16:22
:respect:
ma likovi su bili :!: Mada je ovaj Niggor sad nesto umlijecio....
Moja omiljena
Obican dan ko svaki,drugi drugi svaki,ko zna koliko ceka me jos takvih vucem se prema kuci mamuran ka' drogiran da li da idem da spavam ili da se opiram,oci na po koplja ne mogu da se probudim,moram popit kafu inace cu da poludim,ulazim u kafic,kazem:"Curo ljepa skuvaj jednu duzu s puno secera i malo mljeka"...mobilni u tom trenutku se cuje,djevojka me zove i uvelike me psuje"Dje si ti sinoc,zvala sam te oko dva,nema te doma a mobilni ti van dometa"...dok sam prica konobarica mi kafu usu ne skrivajuci dva pipuna u mega brusu..."Sto je ovo,jesu li ovo baloni na gas?"...a ona jos doda"Mali,sto radis nocas?"
REF. Kad se najmanje nadas,ko nagazna mina x3
dodji ovamo mala ne pravi se fina!!!!
Sjedim u kafic za sankom,cekam da ako docekam,mobilni sam iskljucio od djevojke se stekam,tad se pojavi ona,konobarica ljepa ka Venera,svaka njena oblina na zlo me cera,kod mene dodje,prodje pitam je Je l ti ljepo odje,panika me hvata pocinjem nokte da glodjem,korake njene brojim,uuuuu pocinjem da se znojim,moram poc s njom ne mogu odje da stojim,ona se vraca,Je l me to pali?Ne ne ne pali,naravno da ne pali,oce cigar da zapali,pita"Imas vatre""Imam 39'..."ja vec mora da legnem,o li ti samnom u krevet?Ona kaze"Ajmo mojoj kuci,moram se presvuci,nesto komotno cu obuci...sve u redu,moji se vracaju tek u srjedu,posle toga nas dvoje zavrsismo na mopedu!!!
REF.Kad se najmanje nadas,ko nagazna mina x3
dodji ovamo mala ne pravi se fina!!!!
Stigosmo ispred,ispred njene kuce,ona rece tise komsije cuce,na prstima udjosmo,vrata zatvorismo,jedno drugo na trosjed odma oborismo,ona rece"Ne tu,idemo u moju sobu,pokazacu ti novu svoju taljansku robu"....ma kakva roba,"nesto" bolje pokazacu ja tebi,uhvatih je za ruku pa je primakoh k sebi,od zbivanja u sobi rusi se inventar,oko nas je jak zemljotres a mi smo epicentar,tako mi je banja ali moram poc,djevojci sam obecaa da cu kod nje doc,ali ova mala mene neke nove stvari uci,ne vjerujem da cu mojoj maloj stici kuci,vjerovatno gleda na sat,pa se jadna cudi,"Gdje mi je do sad ovaj moj momak ludi?"
REF.Kad se najmanje nadas ko nagazna mina x3
doji ovamo mala ne pravi se fina....kad se najmanje
nadas ko nagazna mina....kad se najmanje nadas....
Fidel Castro
04-01-05, 15:29
Nisu bili losi , imali su dobrih textova a nije im ni muzika bila losa ... Niggor sad nesto pravi za sebe , totalno drugacije tako da se ne moze sada gledate sa te tacke gledista da je on clan te grupe...
MaxiMillion
05-01-05, 17:27
Još dok su harali ovim prostorima svaki njihov text sam znao napamet i još uvijek ih znam. A Tajna Marenda je bila jedna od prvih rap kaseta koje sam kupio (tada sam i počeo da slušam rap). 8)
Što se tiče diskova (Tajna Marenda i Alboom) njih sam kupio u jednam malom CD Shopu, mislim da se zove ETHNO SOUND (zgrada metalke).
Nebo R.I.P.
Votka rum pazi bomba bum stizem ubojit i brz ka metak dum dum----imali su najorginalnije tekstove koje i danas masu nas pjevusi
Access_Denied
08-01-05, 17:42
Niggor sad nesto pravi za sebe , totalno drugacije tako da se ne moze sada gledate sa te tacke gledista da je on clan te grupe...
Izvini nisam ukapirala ovo.. Sta si htio da kazes? Zato sto je poceo da pravi nesto za sebe ne gleda se da je clan grupe Montenigersi? Aj malo obrazlozi
Fidel Castro
09-01-05, 01:38
Niggor sad nesto pravi za sebe , totalno drugacije tako da se ne moze sada gledate sa te tacke gledista da je on clan te grupe...
Izvini nisam ukapirala ovo.. Sta si htio da kazes? Zato sto je poceo da pravi nesto za sebe ne gleda se da je clan grupe Montenigersi? Aj malo obrazlozi
Sve za tebe... :lol:
Htio sam da kazem da to sto on sad pravi nema veze sa muzikom i pjesamam koje su svi zajedno pravili kao grupa... Ako ti ni sad nije jasno ja ti stvarno nisam kriv... :roll: :wink:
Access_Denied
10-01-05, 00:50
Jasno je meni to ali to ga ne iskljucuje da je nekada bio clan Montenigersa.. A da se nije desilo to sto se desilo sa ostalima on bi jos bio u toj grupi.. Ali sta bi bilo kad bi bilo to je druga prica. Ali ova recenica je nebulozna - 'totalno drugacije tako da se ne moze sada gledate sa te tacke gledista da je on clan te grupe...'
Sorry
Fidel Castro
10-01-05, 00:59
Jasno je meni to ali to ga ne iskljucuje da je nekada bio clan Montenigersa.. A da se nije desilo to sto se desilo sa ostalima on bi jos bio u toj grupi.. Ali sta bi bilo kad bi bilo to je druga prica. Ali ova recenica je nebulozna - 'totalno drugacije tako da se ne moze sada gledate sa te tacke gledista da je on clan te grupe...'
Sorry
Ok , ako je nebulozna ne moras ni da je komentarises... Vazda li moras moje postove da gledas i komentarises... :roll:
Access_Denied
10-01-05, 01:11
'Ok , ako je nebulozna ne moras ni da je komentarises... ' i ovo je bilo glupo. NAravno da moram ako su nebulozni.. da te ispravim... Haha
Fidel Castro
10-01-05, 01:49
'Ok , ako je nebulozna ne moras ni da je komentarises... ' i ovo je bilo glupo. NAravno da moram ako su nebulozni.. da te ispravim... Haha
Nisi ti niko da komentarises svaki moj post... :!:
Access_Denied
10-01-05, 23:30
Ma samo opusteno. Forumi jesu za diskusije i komentarisanje. A to da sve tvoje komentarisem.. ne vidim to sve. Ali NIJE TEMA TOPICA.
MEni najbolja pjesma je..
Monteniggers - So i tekila
Hey mister
Move your body
OK OK...
Limuna po kila!!!
So i Tekila, limuna po kila
Pijem pivo a ne znam stati
Iza sanka poce Dule zvati
Sto pijes pivo?
A sto znam ja?
Dodji ovamo bate da ti drug nesto da
Vrhunska tekila i limuna po kila
Opusti se dobro da te niko ne sjekira
Sjekira jeste to me muci
Numi bocu ovamo da je cijelu opucim
Opuci dvije ma kome stalo
Soli i limuna nikada malo
Casa soli iste bocu tekile
Limuna po kile...
So i Tekila, limuna po kila...
Ajde popi kuca casti
Nemoj djavle s noga cu pasti
Pi brate no sto no mozes
Aj daj uzmi i ti uzmi ti sto ces...
0.3 po 0.3, 0.3 sve mi se vrti
0.3 po 0.3, aj to povrati pa se opet vrati
Dvanaest je ura sunce przi li przi
Hteli smo doma al necemo doma
Jos jednu tekilu pa svi u gomilu
Jos jednu tekilu pa svi u gomilu...
Mucho tekila svi smo gomila
Tequila lady
You drive me crazy crazy
Tequila lady
You drive me crazy crazy
Tequila lady
You drive me crazy crazy...
So i tekilaaaaa....
Vajokodios montenigrooo...
Fidel Castro
10-01-05, 23:59
Ima mnogo boljih pjesama... :wink:
Access_Denied
11-01-05, 19:39
A ovo je pjesma kojoj sam znala tekst napamet kad sam bila mala
Monteniggers - Ducka diesel
They got hard one for you
Početak... pazi Mirko metak
Dosad je pogađo, al' ti si izuzetak
Čekaj, stani, uđi, izađi vani
Popni se na vrh pa na dno pani
Jer mjesto ti je tu
Zaboravi na nju
Izlazim iz mraka i prepadam te BUUU!!!
Ja sam trovač, ložač, reli vozač
Car, kralj, prvak u skoku u dalj
Kada udaram, udaram teško kao malj
Ja sam hirurg, plastičar
Samo stavi potpis
Za tren oka mjenjam tvoj lični opis
Ako vas je vise ni Dule sam nije
Hajde Nebo reči im dvije
Vodka rum pazi bo<a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=<a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=MBA">MBA</a>"><a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=MBA">mba</a></a> bum
Stižem ubojit i brz ka metak dum dum
Čuvaj ,pazi, ja sam igrač gadan
Ako te dovatim kuku tebi jadan
Lijeva desna direkt kroš
Ti voziš Škodu, ja novi crni Porše
Ja sam monstrum pas
car za rep i bas
Kad me vidiš bježi ,to je jedini spas
Ako rep ne voliš
Pazi sada budi čvrst dobićes na poklon nešto
Što?
Prst!!!!
Mislis da si cool
Al jesi trt...
Bolje skloni svoju curu
Ja sam za njih smrt
Ako hoćeš nevolju samo izvoli
Ali te se ne isplati jer mnogo će da te boli
Ding daun kamakraun šakom glavom knock down
Pucam is pištolja moj je sound
I sada nastupam ja sa mikrofonom u ruci
I tako zvani reperi se sada nalaze na muci
Jer oni ne znaju ko ja brzo da slažu rime
Ako ima neko nešto protiv mrtav je za primjer
Jer ja sam lucky boy i daću jednu informaciju
Ne diraj me jer ćeš odmah ići na reanimaciju
Gledaj svoja posla i okani me se bate
Da tvoje kosti ne osjete džudo i karate
Što je to??? Što je to???
Diže se galama
Iz oblačnog neba svijetla munja se prelama
U susret nam dolazi nesto opasno muško
Nema sumnje to je naš Duki Dule Duško
Lična greška, faul, penal
Čuvaj se od mene jer ja sam mali arsenal
Ne pokusavaj bježat' jer ne možes se skrit'
Dolazim ja po tebe, Wesson & Smith
Prst na obaraču veoma mi je lak
Za sve ostale repere ja sam rana rak
Sve te seronje lomim u sekudni bu
Tehnički KNOCK OUT u prvoj rundi
Bježmo bježmo evo ga ide Duka
O ramenu mu visi moja mala bazuka
I đe ste sad, đe ste sad
I đe ste se sad skrili
Neko vam je reko da je Dule u blizini
Stojim tu i čekam vas na mrtvoj straži
Hajde ledo ledeni samo se pokaži
Kineski zid karate kid
Ma kako te nije stid
Ja sam ne salomljiv tvrd sam kao hrid
Ja sam profesor a ovo je moje repredavanje
Ne zezaj se samnom jer ces odma poć na spavanje
Neces da me slušaš, e moraćes na silu
Jer sve što radim, radim u velikom stilu
Ja sam turbo automatik, otrovan ko citostatik
Curicama zbog mene kuca srce TAK TIK
Kad me vide one pogledom me skidaju
Kad se povredim one bi rane da mi vidaju
A njihovi frajeri kad hoće da se biju
Ja ih zovem dođite a oni ne smiju
I mogu samo od muke da gore
Dok se njihove cure oko mene bore
Kanabis, sativa, vinjak i gajba piva
Radius moga kretanja je kotorska riva
Zato bježi odavde brzo brzo brzo
Da te metak nebi slučajno okrzno
Brdske neprijatelje uopste ne šišam
Jer ih moje oko uvijek gleda ravno kroz nišan
Od mene se boje kao kad vide duha
Jer znaju da ću bačit bombu ko Boško Buha
Nikada zato ti ne izlazi iz skrovišta
Da te ne bih poslo u vječna lovišta
Iako si snag
Bez obzira sto si mlad
Završićeš u rupi kad tad
Zato poslušaj ovaj zadnji stih
Kada vidiš Monteniggers
Get da **** out here
Kada vidiš Monteniggers
Get da **** out here
Kada vidiš Monteniggers
Get da **** out here
Get da **** out here
Kada vidiš
Get da **** out here
Yeahhhh....
Fidel Castro
11-01-05, 22:09
Pa ako si ga znala mogla si da ga napises iz glave a ne da ga kopiras... :roll:
Access_Denied
12-01-05, 02:22
ZNALA je proslo vrijeme ahahahaha citaj bolje sledeci put Hahaha
Fidel Castro
12-01-05, 02:28
Pa dobro , nisam znao da si tako zaboravnaaaa... :roll:
Cereal Killer
12-01-05, 02:49
aj dobro je i vas dvoje sta serete po topicu, prozivajte se na private.
Access_Denied
12-01-05, 03:23
Da upravu si . Evo jos jedna pjesma
Monteniggers feat. Rade Rapido
RADE:Kad brat u kafic udje s lancima okicen CZ mu za pas a u glavu opicen,on zeli imat sve,bjesna kola stan milione maraka i svoj krimi-klan,a godina u nazad mozda dvje,tri...drugovi na ulici smo bili mi ,sad ja radim RAP,novi LP a on uveliko smrka ka' mu drugovi svi,i nizasto drugo ne zna sem za dop,over dose maximum i dolari u snop,ja ne volim to,ja sam pobjega' od toga,mene ne interesuje to smrkanje i ta droga,on ima svoj svjet,neki negativan trip,a ja mastu,zene,regularni dzip,on kaze "Zivela droga" ,a ja "Zivio burek!",njegov manijacki mozak je popio krek!!!!!
REF. Aj pa se kroz grad zajebaj,aj pa se kroz zajebaj,aj aj ,pa pa se kroz grad zajebaj.....
NEBO:A ja sam tip momka koji veli dobar dan cjeni zivot svoj i ima spokojan san,sad i ti slusas moju piratsku kasetu i mislis da i ja zivim u ovdasnjem ghetu,ali ja sam zivi stvor koji mirno se budi,ne bojeci se ljudi zlokobnija cudi,i vazda sam isti,na nebu i na pisti i bicu takav dok me starost ne pocisti,zato mene cjene ja sam cist i fin,a tebe svi psuju jer si kurvin sin,svi znaju da si ti jedan obican poblo vozis klinke kroz grad u RentaCar Volvo,Poblo nikad neces postat sejn ,pucas i glumis da si John Vane,grjeh za covjeka a ne za skota jos da pricam s tobom jado bila bi sramota!
REF.Aj pa se kroz grad zajebaj........
IGOR(najjaca faca na svetu):Sad pravis pizdarije po gradu se mlatis od silnih batina po ulici se klatis,mislis da si pametan a glup si ka' supak,tvoj idol je Al Kapone,zavrsices ko 2PAC,razmisli,daj malo pokreni um,meni ce ribe sampanjac a tebi boom,i ako ja ne znam ko je tvoj ulicni Bog,ko je spreman na dil ako bi rog u rog,znam da je i to posa' pa sve od sebe daj,drz druge u saci i mnogo ne laj, al' u toj igri svi ste obicni pioni iz nje izlaze gubitnici a ne sampioni,ka' kad imas mec i odjenom duuuu,padas i gubis koncentraciju svu,90% posa'.10%show,nema ljubavi bate,gheto ti je to!
REF. Aj pa se kroz grad zajebaj..........
Ova me pjesma vazda na KOtor posjecala .. pf.. ne znam zatso :)
Slusaj Cereal Killer apsolutno si u pravu.Izgleda da je ovaj forum postao bojno polje :fight: izmedju Fidel Castro & Access_Denied tako molim vas prestanite!!!.Eto da se zna moja najomiljenija pjesma je Ducka diesel ali posto me je Access_Denied pretekla necu postavljati taj tekst.to je sve od mene... :roll: :roll: :roll:
Fidel Castro
12-01-05, 15:43
aj dobro je i vas dvoje sta serete po topicu, prozivajte se na private.
Da upravu si .
U redu je :!:
Sailoreagle
12-01-05, 16:23
nije vam ovo javni klozet da se svi serete u njega.
Fidel Castro
12-01-05, 16:27
u redu je ljudi , ne preseravajte vise :!:
Sailoreagle
12-01-05, 16:28
ALO ALO Pushti vodu nece da ode... :lol: :lol: Moderatori brishite ove prepirke...
Fidel Castro
12-01-05, 17:37
ALO ALO Pushti vodu nece da ode... :lol: :lol: Moderatori brishite ove prepirke...
E radi mene , slobodno :!:
Access_Denied
12-01-05, 17:44
E aj sada da predjem na neke textove. Ovo sam nasla nesto o Niggoru, pa procitajte.
Uvek otkačeni i dobronamerni Igor Lazić, poznat kao MC Niggor prošle je godine snimio album na engleskom, koji je publika prema očekivanjima jako loše prihvatila. Igor je svoju najveću muzičku popularnost stekao devedesetih godina u grupi Montenigers. Posle tragične smrti Nebojše, Igor je prestao s tom vrstom muzike. Kako je rnb muzika aktuelna, pitali smo Igora da li razmišlja da ponovo snimi jedan album a la Montenigersi?
MC Niggor: Moguće je da ću snimiti album koji će biti mešavina rege i pop zvuka. Pošto su mi mnogi rekli da sam rege tip, pravi Jamajkanac, mislim da bih se dobro snašao s tom muzikom. Izgleda da je za mene najbolja varijanta neke crnačke muzike, a biće i pesama sličnih pesmama «So i tekila» ili «Tropski bar».
http://glazba.monitor.hr/recenzije/0006/slike/niggor_mala.jpg
U stilu monteniggersa- Sta znam jaaa :)
http://www.medijaklub.co.yu/arhivaslika/likovi/monteniggers1.jpg
Access_Denied dobra ideja mogli bi malo i te izjave da pronalazimo i postujemo,ali vrh fora bi bila da se igor licno javi pa sa njim malo da pricamo,zar ne :-) :D ali pretpostavljam da se moze neko naci da nas zeza tako ne bih imao ja bas puno povijerenja i da se stvori ka grom iz vedra neba.A sto se tice te izjave igorove pa mislim da je lik upravu njemu bi lezao tako neki qulerski rep ono zivim i boli me za sve taman nesto ka sa jamajke...Bar ja tako mislim :roll:
nesta mi je palo na pamet koji sam ja prvu temu postavio i sjetio sam se da je to bas ova!pa eto iz ciste nostalgije samo da skinem paucinu sa nje a znam da ce je vjerovatno u roku minuta zakljucati,ali nema veze...
The Answer
15-08-05, 07:22
treba bi svakih po godine osvjezavat temu samo zato sto je to tvoj prvi topic
E, odlican topic. Jes da tada nisam vrsljao po forumima ali evo i ja de se uclanim. Montenigersi su bili zakon!
Njihovi tekstovi su vrhunski (mladi pistolero, aj pa se kroz grad zajebaj, voljeli bi da si tu).
Inace pjesma od koje se sav najezim je "Voljeli bi da si tu".
Naravno, ona gitara sto se cuje u pjesmi je u stvari obrada Jean MIchel Jarre - Rendez-Vous part 2. Ali samo gitara, ostatak muzike je nevjerovatno kvalitetan, a teskt.
Iz navedenih tekstova mozes i nauciti nesto (konkretno "Mladi pistolero")
pa oce li izbachit ko mladi pistolero?
ma najbolja su grupa bili jesu sigurno...
Mladi Pistolero kako samo pocinje pjesma sa onim zvizdanjem ono je za mene fantazija...
pa mladi pistolero je po mene ona pesmica od onogfa warENdzija regulejt :) ili tkao neshto
ma svaka njihova pjesma je WRH tu nema price aj,aj... ili ducka diesel ili mladi pistolero ili ko nagazna mina... ma sve ali kod njih je bilo specificno sto nikada nisu psovali,nikada vrijedjali ovu ili onu grupu ljudi nista bili su univerzalni i to mi je kod nih...naprimjer aj,aj mozes da slusas kad si ljut ili sl. ili iz ciste sprdnje sa drustvom,mozes da je pustis u basti nekog kafica cak i na zurci mozes da je ,,zavrtis'' niko se nebi bunio(na pocetku zurke)
tekst pjesme mladi pistolero:
Alo, ko je to?
Ja sam, brate...
E, što se čini?
Ma ništa, čovječe, užas
Reci mi, jesi bio vanka sinoć?
Jesam, jebo te...znaš što se desilo?
Ne seri, što?
Nećeš mi vjerovati...slušaj ovo...
Bio je pun bijeli mjesec i crna vedra noć
kad u noćnu šetnju ja sprem'o sam se poć'
obuk'o sam jaknu i navuk'o vunenu kapu
i polako izaš'o da ne probudim mamu i tatu
A kada je izaš'o iz svoje kuće
on nije znao da uskoro biće vruće
osjetio je odma' da ga neko prati
da života želi da mu se lati
I ništa ne sluteći,usred tog crnog mraka
iza sebe čuh zvuk nečijih koraka
polako se okrenuh i viđeh iza mene
kako me prate tri poznate crne sjene
Srce mu je počelo jače da lupa
uh, kakva sad situacija glupa
da potrči desno ili možda lijevo
sve u svemu njemu je uskoro pop zapjev'o
Đe ću sad, lele mene jadnom
kojom sad da krenem bandom
potrčaću desno, pa što mi bude
možda te face ne stignu da mi naude
I sekund pošto misao ta na um mu pade
nešto tvrdo udari ga posred brade,
pa nogom u stomak jos jedan šut,
onesvješćen jadan pade na vlažan put
Kišne kapi na mome licu
otjeraše mi iz glave nesvjesticu
pijan, pokraden, skoro polu go
u glavi i stomaku parao me strašan bol
Zar ovako da nekoga prebiju i pokradu
i to u njegovome rodnom gradu
tako mu i treba kad se noću šeta sam
šetnju je mog'o odložiti kad bude dan
Doša' je doma otečen ka' slon
do kreveta ne stiže pa pade na itison
probudi ga ujutro sunčev zračak prvi
u ustima jos bješe zgrušane krvi
Od silnoga bola došlo mi je da se derem,
te odo' ja pod tuš da se malo operem
peklo, peklo, peklo me - peće i vas majke mi
najebaćete svi
Kao što je naumio,on uradi to i iste noći sijeva
kod jednog kafića rafal se čuo sve do neba
ležaše oni mrtvi tu i snivaše vječni san
a on se okrenu lagano,baci pušku i ode sav nasmijan
sve je bilo tužno noći te, ej gadan li si,živote
I sada mislim o svome daljem životu,
kako u četiri zida ja doživjeću stotu
raskršće sa dva puta:
put za pakao ili možda na nebo
okovi, ćelija, samoća, ludilo, griža savjesti,
ma život je ****** i ****** je život
ako postoji Bog, Bože oprosti mi
i sve moje grijehe sada speri ti
ako to,samo to ne uradiš za mene
onda života nema nego odma' ubij me
ChromeRimz
15-08-05, 21:26
Vazda :respect: za Monteniggerse... ;-)
Ima li neko da ih nije zaboravio?!
^^0LIvEr_QuEeN^^
02-02-09, 23:03
Ima ih dosta ;)
Mozhda samo smetnuo sa uma,nikako zaboravio !
a to su krive nashe posrane radio/tv stanice koje ne pushtaju njihove pjesme..
NikolaPGcity
02-02-09, 23:14
Mozhda samo smetnuo sa uma,nikako zaboravio !
a to su krive nashe posrane radio/tv stanice koje ne pushtaju njihove pjesme..
bogomi sam se zacudio prije neki dan kad sam cuo neki radio u kolasinu da pustaju pjesmu od montenigersa :) i to neprikoslovni Pasji pas :)
Daaron Aracus
09-03-09, 23:47
Svako ljeto a bogami i zimu po kaficima se pusta So i Tekila....to nikad nece proc....a i Niggorova Tropski Bar,vazda podsjeti na Montenigerse...nece se nikad zaboravit,no sto rece Mc Esseny smetnut sa uma samo...
Ajde sad nek neko ko ima cd bude dobar i uploaduje to nedje i postavi nam linak... :D
Daaron Aracus
10-03-09, 00:22
E to.....ajmo.....:)
Monteniggers - Allboom
http://www.sendspace.com/file/w2auo5
Monteniggers - Tajna marenda
http://www.sendspace.com/file/15zbsn
jel još nešto treba :-)
Daaron Aracus
10-03-09, 02:02
E hvala ti velika....;)
Real Madrid
24-08-09, 15:00
oce li mi dat neko link da skinem neki album od monenigersa :D
Owaj gore neradi..
oce li mi dat neko link da skinem neki album od monenigersa :D
Owaj gore neradi..
evo oba albuma na http://yuforum.net/zabavna-muzika/monteniggers-11743/
http://rapidshare.com/files/68570754/mtm_forum.yump3.org.rar
http://rapidshare.com/files/68568284/ma_forum.yump3.org.rar
sifra je forum.yump3.org
"ko moj paśi pas da kolje,
kad ga puštim na siroko polje
on kolje od glave redom pa na dolje,
moja dzukela je dzukela prava (prava)
da vidis bate kol'ka mu je ogromna glava,
ko u morskog psa jaka vilica
a svaki zub ka' black & decker busilica"
hahaha legende
Imao sam njihovu kasetu dok se još nisu zvali Montenigersi ;)
Kada već pričamo o Montenigersima, ajde da se vratimo u još dalju prošlost i sjetimo se kada su se zvali I TELL ME. Tada je grupa sačinjavala tri člana, poslije tragične smrti jednog člana ,,I tell me'' prestaje sa radom. U tom periodu su nastale pjesme ,,pop jede đem'', ,,DJ, daj pojačaj ton'', ,,i tell me'' ... (sada se ne mogu sjetit ostalih pjesama, a kaseta je davno pokojna). Ja sam kasetu dobio na poklon od nekog iz nekadašnjeg časopisa ,,Omladinski grafiti''. Uglavnom, kome god bih pomenuo ,,I tell me'' za odgovor bi dobio čudan pogled. Elem, tada sam bio u fazonu sepultura-panteri fazi pa se nisam ni trudio da pratim domaću muzičku scenu. Zato sam se iznedadio kada sam u Beogradu čuo da puštaju ,,I tell me'', pitam DJ-a, odakle je nabavio tu pjesmu, čovjek odgovara, to je neka nova grupa zovu se Montenigersi. Reko, vidi, pa oni poskidali pjesme od ,,I tell me'' (tekstove). Poslije vidim da su to ova dvojica iz nekadašnje grupe ,,I tell me''.
probaću da se sjetim teksta tadašnje njihove centralne pjesme:
I tell me, to smo mi
Crne Gore reperi
uskoro na MTV
biće naši spotovi
ma pusti snovi
no nije nas briga
naše su pjesme prva liga ...
definitivno legende prvi put kad sam ih vidio u pg na trg(bog zna kad je to bilo radili smo neki koncert omladinskog saveza) najljepsa noc mog djetinjstva mladosti kako godj,od toga dana su mi bili the best.steta sto poginu nebo zalost ziva.MONTENIGGERS!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ZI8YTZd_VPg
http://www.youtube.com/watch?v=7d1mN8Lo880&feature=related legendarna !
R.I.P. Nebojša Nebo Saveljić (31.10.1999.-31.10.2009.) :(
prođe 10. godina od tragične smrti Neba...kako vrijeme leti...
vBulletin® v3.7.6, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.