PDA

View Full Version : Jadransko-jonska magistralaBeranac
19-03-04, 23:12
Ovo je bitno za Crnu Goru.

AUTOCESTA DO DUBROVNIKA DO 2008. GODINE

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za izgradnju autoceste Zagreb-Split predsjednik Vlade Ivica Račan izjavio je kako će autocesta do Dubrovnika biti završena u roku, dakle do 2008. godine. "Nema razloga da rokovi budu probijeni jer su projekti osigurani, a model financiranja jasan˛", rekao je Račan. Na sjednici Povjerenstva raspravljalo se o radovima na autocesti Zagreb – Dubrovnik i, kako kaže Račan, o "aktivnostima u izradbi studija i projekata na dijelu autoceste od Ploča do Dubrovnika s posebnim osvrtom na brzu cestu Osojnik-Dubrovnik-Čilipi". Premijer je istaknuo i kako će se autocesta graditi bez zaustavljanja i da je jedino pitanje hoće li se graditi do Slanog ili do Osojnika i dalje kroz susjednu državu. Kazao je i kako će prednost imati gradnja brze ceste od Dubrovnika do Čilipa, kako će radovi početi sredinom sljedeće godine i biti završeni u roku od dvije godine. Sastanak je bio održan u Cavtatu, a osim Premijera nazočni su bili ministri Čačić, Marinović, Žuvanić i Vlahušić.

Beranac
19-03-04, 23:20
Gledam danas na RTCG reportažu o autoputu PG-Mateševo. Kažu da će projektni rad trajati dvije godine a sama gradnja dvije ipo, ili tri. Četrdeset odsto autoputa će biti finansiran od putarine tunela Sozina, a ostatak još nije definisan. Takođe, neće biti izgrađen cio autoput, već samo dvije trake.

Govorili su takođe oko alternativa Bratonožići vs. Kuči, gdje kažu da je put kroz Bratonožiće kraći za 8 km, ali zato je i uspon veći, tj. toliko velik da predstavlja problem.

Takođe se pričalo o čvorištu autoputa u Podgorici. Da li da prođe zapadno ili istočno od grada.

Uz to je navedeno da neće biti nikakvih priključaka na autoput od PG do Mateševa, tako da neće imati neki razvojni uticaj za te dvije teritorije.

sh0cker
19-03-04, 23:37
Pa to su posljedice koje snosimo radi glupe Titove politike, tacnije zbog ljudi koji su zivjeli u Moracu, Tito je odobrio pravljenje ovog sada postojanog puta. Sto je toliko unistilo nas, da je to bruka.

A ovo oko auto-puteva, ni jedan ni drugi nece bit zavrseni prije 2030. Onako posteno.

Beranac
19-03-04, 23:48
Ja tipujem negdje oko 2008. Tunel Sozina se zavrsava ove godine, tako da ce se oslobodit te snage koje su trenutno angazovane tamo i prebacit na autoput Matesevo-PG.

Inace evo jos jedna vijest:

DOGOVOR ŽELjEZNICA CRNE GORE I MAĐARSKE

Direktna kola od Budimpešte do Bara


Podgorica, 18. marta - Sa početkom turističke sezone, počeće da saobraćaju direktna kola za prevoz putnika željeznicom od Budimpešte do Bara. To je danas dogovoreno u Budimpešti na sastanku poslovodstva Željeznice Crne Gore i Željeznice Mađarske, kazao je Rešad Nuhodzić, izvršni direktor Željeznice Crne Gore.

Sa generalnim direktorom Željeznice Mađarske Ferencom Vižijem, dogovorili smo takođe da za turističku sezonu 2005. godine uvedemo i direktni voz od Budimpešte do Bara. Regionalno povezivanje i dogovaranje Željeznica je u funkciji povećanja turističkog priliva i prihoda na Željeznici. Ovaj i slični dogovori pomoći će i ekonomski razvoj Crne Gore, ocijenio je Nuhodzić.Mr. M.

sh0cker
20-03-04, 00:12
Fino je da grade zeljeznice, al' zeljeznice za sta?

Nasi vozovi su gori od afganistanskih sigurno. Ono je bruka.

Beranac
20-03-04, 00:13
To je istina. No koliko cujem vec su nabavili nove vozove i obnavljaju vozni park.

cvrchak
21-03-04, 01:59
A prugu ce modernizovati kad na vrbi rodi grozdje. Ni bogata Britanija nece do 2030-te uspjet u tome, a ne mi, PUKA SIROTINJA.

Akovo
21-03-04, 02:12
Oprostite mi sto ne znam, ali gde stoji taj tunel Sozina
i sta spaja.
Dali je to negde izmedju Pg i Bara hvala unaprijed.

sh0cker
22-03-04, 00:27
Oprostite mi sto ne znam, ali gde stoji taj tunel Sozina
i sta spaja.
Dali je to negde izmedju Pg i Bara hvala unaprijed.

Tacnije Virpazar i Sutomore, skracuje put za cini mi se 25km, nisam siguran.